Назад  |   Начало  »  Амулети, Талисмани, Фън Шуй  »  Златни банкноти, картини и сувенири  »  GIFT реплики и сувенири  »  VIP Сувенир на Летнишкото съкровище - Реплика

VIP Сувенир на Летнишкото съкровище - Реплика

Назад към Златни банкноти, картини и сувенири
Арт.№: 90748 Добави в любими
87.88 лв 92.50 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Тракийското сребърно съкровище от с. Летница от IV в. пр. Хр.
Летнишкото съкровище се състои от 17 сребърни апликации от конска амуниция и една бронзова юзда и то се вписва сред най-ценните тракийски реликви, намерени в нашите земи. Изображенията върху апликациите са свързани с тракийската митология. Съхранява се в Националния археологически музей в София.

Съкровището е един от най-богатите извори за митологията на царската институция при траките.

В съкровището правят впечатление красиво орнаментирани пластини от сребро с позлата. Част от тези апликации очевидно са украсявали конска сбруя. 

Интерес предизвиква илюстративния цикъл за подвизите на героя изграден от група пластинки. В някои пластинки той е представен като конник борещ се и побеждаващ мечки и вълци. В други хвърля копие следван от слугата си.

Пластинките от Летнишкото съкровище хвърлят известна светлина върху митологията на древните траки и техните вярвания, което ни позволява да надникнем в културата и светоусещането на тези далечни предшественици.

Художествените реплики са изработени от мед, посребрени са с най-висока проба сребро 995 и са частично позлатени с 24 каратово злато по метода на галванопластиката. Металната част е здраво закрепена на луксозна дървена поставка, която може да се закача на стена. Размерът на дървената поставка е 11 см на  11 см. На поставката може да се залепи позлатена табела с надпис по желание на клиента.

Луксозният сувенир се предлага се опакован в луксозна дървена кутия.

Уникален корпоративен и луксозен подарък, свързан с историята на България!

Коментари

Свързани продукти

VIP Сувенир на Летнишкото съкровище - Реплика VIP Сувенир на Летнишкото съкровище - Реплика
87.88 лв 92.50 лв