Назад  |   Начало  »  Дейности  »  Шиене и плетене  »  KUMIHIMO  »  EFCO  »  Mobidai Kumihimo диск за плетене, FR + GB, о 163 mm х 10 mm, 2 части

Mobidai Kumihimo диск за плетене, FR + GB, о 163 mm х 10 mm, 2 части

Назад към KUMIHIMO
Арт.№: 26683 Добави в любими
14.57 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
  • Производител: EFCO
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Инфо за Mobidai Kumihimo диск за плетене, FR + GB, о 163 mm х 10 mm, 2 части

Kumihimo е японска техника за плетене, датираща около VI в. пр. н. е. С въжетата, които са правени с нея, се препасвали самурайските мечове. С времето, ширитите създадени по метода kumihimo, се превърнали в елемент за декориране на дрехи, за създаване на различни бижута и интериорни елементи.

Благодарение на патентованата система със сменяеми шаблони за плетене, с диска Kumihimo е изключително лесно да се плетат кръгли, тесни и широки ленти, шнурове, гривни и др. Kumihimo е преносим за ваше удобство за да практикуват хобито си там, където пожелаете.

Създайте уникални гривни за вас и вашето семейство!

www.youtube.com/embed/suUcFpj4OsA


Благодарение на патентованата система със сменяеми шаблони за тъкане, с диска Kumihimo е изключително лесно да се тъкат кръгли, тесни и широки ленти, шнурове, гривни и др. Kumihimo е преносим за ваше удобство за да практикуват хобито си там, където пожелаете. Създайте уникални гривни за вас и вашето семейство! 

За да се оплете въженце с диска Kumihimo са необходими едноцветни или разноцветни (по желание, като се слагат по 2 от цвят) шнурове, като максималния им брой е с един по-малко от броя на разрезите на диска.

Плетенето става по следния начин:

1. Шнуровете се завързват заедно в единия край, като дължината им е според желания размер на готовото въже;

2. Възелът се промушва през централния отвор на диска;

3. Нишките се разпределят върху диска, като се опъват към края му и се промушват през прорезите. Срещуположните трябва да са от еднакъв цвят.

4. Традиционно плетенето е обратно на часовниковата стрелка. Започва се с преместване на нишката, която стои в третия прорез от свободния, в посока обратна на часовниковата стрелка. Продължава се с местене на третата нишка от новообразувалото се празно място и т. н.

5. Когато се оплетат нишките, или се достигне желаната дължина на въженцето, краищата им се завързват, както в началото, като преди това се освобождават от прорезите на диска.

 

Коментари за Mobidai Kumihimo диск за плетене, FR + GB, о 163 mm х 10 mm, 2 части

Свързани продукти

Mobidai Kumihimo диск за плетене, FR + GB, о 163 mm х 10 mm, 2 части Mobidai Kumihimo диск за плетене, FR + GB, о 163 mm х 10 mm, 2 части
14.57 лв