Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  СИЕЛА  »  1968 - СМАЗВАНЕТО НА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ - АНГЕЛ ФИЛЧЕВ - СИЕЛА

1968 - СМАЗВАНЕТО НА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ - АНГЕЛ ФИЛЧЕВ - СИЕЛА

Назад към Други книги
Арт.№: 45707 Добави в любими
16.90 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

1968 - СМАЗВАНЕТО НА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ - АНГЕЛ ФИЛЧЕВ - СИЕЛА

Книгата "1968. Смазването на Пражката пролет" е научно-документален разказ за опита на един народ да постигне национална независимост. Тази мечта е брутално прекършена от военната операция "Дунай". Творбата е написана на база на архивни документи, публикации, дневници, спомени и интервюта от словашки, чешки, руски, полски, украински, немски, унгарски, английски и български източници.
В книгата се разказва за събитията в Чехословакия, станали повод за интервенцията. Описана е и ситуацията в СССР, както и агресивните действия на окупационните войски и руските власти. Разказва се за пропагандата преди, по време на и след нахлуването. Тя изкривява и до ден днешен фактите и събужда антагонизъм между държавите, участвали в конфликта. Паралелно е направен анализ на развиващите се събития в България, както и участието на двата "братски" български полка в окупацията.
Цялата истина е извадена на показ от автора Ангел Филчев. Той не спестява факта, че българската армия не е била страж на родината, а част от репресивния апарат на тоталитаризма и е действала в услуга на съветското господство над нашата страна. Много показателно е обстоятелството, че решенията за престъпната авантюра са незаконно взети дори според комунистическата конституция. Половин век след събитията Ян Палах още е символ на опита на един народ да бъде независим.

Издателство: Сиела.
Автор: Ангел Филчев.
Година на издаване: 2018.
Брой страници: 392.
Корица: мека.
ISBN: 9789542826569.
Тегло: 0.400 кг.

Коментари

Свързани продукти

1968 - СМАЗВАНЕТО НА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ - АНГЕЛ ФИЛЧЕВ - СИЕЛА 1968 - СМАЗВАНЕТО НА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ - АНГЕЛ ФИЛЧЕВ - СИЕЛА
16.90 лв