Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  СИЕЛА  »  1968. ДНЕВНИК ЗА ЕДНА ПРЕЛОМНА ГОДИНА - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА

1968. ДНЕВНИК ЗА ЕДНА ПРЕЛОМНА ГОДИНА - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА

Назад към Други книги
Арт.№: 86833 Добави в любими
20.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

1968. ДНЕВНИК ЗА ЕДНА ПРЕЛОМНА ГОДИНА - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА

Преди половин век, през 1968 г., Ориана Фалачи създава едни от най-добрите си журналистически текстове. Тогава тя е винаги на път – от Виетнам в САЩ, оттам в Мексико, пак Виетнам, Индия, Хонконг. Неотлъчно е там, където се случват най-ключовите събития, променили духа на времето и определили историческия ход през втората половина на XX, начертавайки тенденциите, насочващи културния и политическия живот. Ориана Фалачи успява да улови духа на епохата в своите интервюта и репортажи за наистина преломната 1968 г. От нейните свидетелства, превърнали я в летописец и днес, можем да разберем за какво са се борили студентите в Мексико, за ужаса на войната във Виетнам, верни ли са или не официалните версии за убийствата на Мартин Лутър Кинг и Робърт Кенеди, що за човек е Никсън, какви са Далай Лама и Мао Дзъдун и още редица интригуващи истини.

Ориана Фалачи се придържа към фактите, стриктно спазва журналистическите стандарти и се опитва да изложи всички гледни точки в преобразяващите и разтърсващи света конфликти. Ясно, обаче, личи симпатията й към онеправданите, към смелите и към бунтуващите се хора, които навсякъде по света се опитват да счупят оковите, да изгонят колонизатори, нашественици, диктатори и да започнат сами да определят бъдещето си.

Издателство: Сиела.
Превод: Иво Йонков.
Страници: 380.
Година на издаване: 2018.
Език: български.
Корица: мека.
Тегло: 500 гр.
ISBN: 9789542827412.

Коментари

Свързани продукти

1968. ДНЕВНИК ЗА ЕДНА ПРЕЛОМНА ГОДИНА - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА 1968. ДНЕВНИК ЗА ЕДНА ПРЕЛОМНА ГОДИНА - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
20.00 лв