ЧАЙ ЙОГИ БИО АЮРВЕДИЧЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ МАТЧА И ЛИМОН с джинджифил и лимонена трева * 17 ФИЛТЪР
Информация
ЧАЙ ЙОГИ БИО АЮРВЕДИЧЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ МАТЧА И ЛИМОН * 17
Зеленият чай матча с лимон съчетава традицията на аюрведичната медитация с будистката традиция по приготвянето на зелен чай. Деликатните, зелени връхчета на зеленият чай „Тенча” се отличават с фин, свеж и мек вкус. Плодовият вкус на лимоновата трева и лайм добавят финес към чудесната чаена смес, създавайки специално ароматно изживяване. Неслучайно мотото на този чай е „Хармония през деня“.
Компоненти:
- Зелен чай
„Sencha” е един от видовете зелен чай, които обединяват най-положителните черти на растението. Притежава свеж, отличителен вкус.
- Матча
Чаят матча, който някога е бил запазен само за японския елит, все още е сред най-добрите средства за приготвянето на ароматната топла напитка. При сложен процес, ситно смленият прах от растението се смесва със стритите листа от тенча. Той е ярко зелен, със сладък свеж вкус.
- Зелен чай тенча
Тенча е сред най-ценните видове чай в Япония. Само 1% от реколтата в Страната на изгряващото слънце се влага като основа за приготвянето на специалния чай матча. Тенча постига своето изключително качество чрез сложен метод на обработка, включващ узряване на сянка и сушене в специални сушилни пещи.
- Мента
Открита за първи път през 1696 г. (и вероятно създадена чрез хибридизацията на блатната и дивата мента, ароматното растение е една от най-познатите билки в света. Тя е изключително популярна в целия свят заради освежаващия си аромат.
- Женско биле
Женското биле е познато още от древни времена. Подслаждащата му сила е около 50 пъти по-силна от тази на захарта. На вкус е леко-сладникав и горчиво-тръпчив.
- Лайм
Киселите роднини на лимоните са пренесени в Южна Европа през Средновековието от кръстоносците. Плодовата пулпа е толкова кисела, че зелените цитрусови плодове обикновено не се консумират в естественото им състояние, а служат като освежаваща съставка в напитките и храните.
- Лимонена трева
Лимоновата трева съдържа етерични масла и има изразен цитрусов свеж вкус. Произходът на това растение, което се използва предимно в азиатската кухня, и до днес не е ясно.
- Лимонова кора
Родом от Индия, корите на плодовете на лимоновото дърво имат аромат, подобен на киселата пулпа на плода. Леко горчива и освежаваща, кората обогатява средиземноморски ястия, сладкиши и билкови чаени смеси.
- Лимонена върбинка
Лимоновата върбинка е пренесена за първи път в Европа в края на 18 век. Дивите й роднини произхождат от южноамериканските области. Билката съдържа фини етерични масла.
- Джинджифил
Дали в коледните бисквити, като добавка в ароматното къри смес, или като притурка в лимонадата: джинджифилът е сред най-известните подправки в света. От хиляди години се култивира в тропическите области от източна Азия. Придава плодов, горещ и ароматен пикантен вкус.
Състав: зелен чай (тенча 43%, сенча 10%, матча 2%), лайм (9%) лакриц, лимонена трева (9%), лимонена мирта, мента, черен пипер, сух лимонов сок, джинджифил.
Внимание: съдържа женско биле - хората, страдащи от хипертония, трябва да избягват прекомерната консумация на билката.
Начин на употреба: Залейте 250 мл прясно преварена вода върху чаената торбичка. Оставете за 5 до 7 минути - или по-дълго, ако желаете да постигнете по-силен аромат.
Опаковка: 17 пакетчета х 1,8 гр.
Произведено от Голдън Темпъл, Германия.
Отзиви