Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  СИЕЛА  »  ХРИСТО БОТЙОВ - ОПИТ ЗА БИОГРАФИЯ - ЗАХАРИ СТОЯНОВ - СИЕЛА

ХРИСТО БОТЙОВ - ОПИТ ЗА БИОГРАФИЯ - ЗАХАРИ СТОЯНОВ - СИЕЛА

Назад към Други книги
Арт.№: 44465 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ХРИСТО БОТЙОВ - ОПИТ ЗА БИОГРАФИЯ - ЗАХАРИ СТОЯНОВ - СИЕЛА

Великият писател Захарий Стоянов с брилянтното си чувство за хумор и неповторимия си стил описва живота на революционера Христо Ботев още от детството чак до героичната му смърт в Стара планина. Той не спестява нищо на читателя. Говори открито за недостатъците на невъздържания и буен боец за свобода. Описва невероятните му приключения в Румъния и Русия, както и най-тежките му моменти като емигрант. Авторът базира своето произведение на документи, разкази на очевидци и писма на самия Ботев. Стреми се възможно най-обективно и увлекателно да предаде духа на епохата. Описва борбите, страстите, тенденциите и идеите, които стоят в основата на мисленето на Ботев и останалите български революционери.
Книгата „Христо Ботьов. Опит за биография“ е издадена само 12 години след смъртта на поета - време, когато голяма част от неговите близки, съратници и приятели все още са живи и могат да дадат безценни сведения за живота му. В биографията на революционера са включени и някои от най-силните му статии и стихове, както и голяма част от писмата му.
Книгата на Захарий Стоянов е един от най-важните източници за делото и живота на великия българин. Чрез нея читателят може да усети атмосферата в страната и духа на българските емигранти в навечерието на Априлското въстание.

Издателство: Сиела.
Автор: Захарий Стоянов.
ISBN: 9789542825456.
Година на издаване: 2018.
Корица: Твърда.
Език: Български.
Страници: 400
Размери: 16 см. х 23 см.
Тегло: 466 гр.

Коментари

Свързани продукти

ХРИСТО БОТЙОВ - ОПИТ ЗА БИОГРАФИЯ - ЗАХАРИ СТОЯНОВ - СИЕЛА ХРИСТО БОТЙОВ - ОПИТ ЗА БИОГРАФИЯ - ЗАХАРИ СТОЯНОВ - СИЕЛА