Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ОТ ПАПАЯ - за регулиране на храносмилането * 100 дъвчащи таблетки

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ОТ ПАПАЯ - за регулиране на храносмилането * 100 дъвчащи таблетки

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 109285 Добави в любими
37.20 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАЛИВИТА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ОТ ПАПАЯ дъвчащи таблетки * 100

Съдържащите се в храната белтъчни вещества попадат в храносмилателния тракт и с помощта на ензимите се разграждат до аминокиселини, абсорбират се и отново се синтезират белтъци (протеини). Храносмилането е разграждане на хранителните вещества – протеини, въглехидрати и мазнини и като част от обмяната на веществата има двойна роля. От една страна, с разграждането на комплексните субстанции (които внасяме в организма посредством храната, но като такива не можем да ги абсорбираме) се появяват по-малки молекули, които можем да абсорбираме, и които са необходими за живота и производството на енергия. От друга страна, заедно с жлъчката допринасят за унищожаването на микроорганизмите, попаднали чрез храна в стомаха. Процесът на храносмилане започва в устната кухина от сдъвкването на храната и смесването й със слюнка, за получаване на подходяща за преглъщане консистенция.

Протеините от храната, попаднали в стомаха, са подложени на процес на размекване. В стомаха започва смилането, предизвикано от действието на пепсин, който се активира от киселото съдържание на стомашния сок.

Пепсинът е необходим ензим за храносмилането. Той разлага белтъците от храната до по-малки части, наречени полипептиди и подготвя белтъците за разграждането им до аминокиселини. Някои учени смятат, че тази фаза на храносмилане не е необходима, тъй като съществува чревна протеаза (групата на трипсините, пептидаза и алкална протеаза), която е способна да смели напълно протеините. Успоредно със смилането на протеините, се смилат и въглехидратите (под действието на амилаза, малтаза, лактаза, захароза), и разбира се, липидите (под действието на липазата), след което смлените продукти се абсорбират. Част от храносмилателните ензими се образуват от панкреаса, и от лигавицата на червата.

Подобен на човешкия пепсин е папаинът, който е наречен „растителен пепсин”. Той се извлича от тропическото дърво папая и е най-важният разграждащ белтъците ензим. Още преди десетки години индианците от Карибско море забелязали, че месото, покрито с листа от папая, бързо омеква. Основна съставка в продуктите, разграждащи месото, е екстрактът от папая. Това не е случайно, тъй като главното действие на папаята е в предварителното разграждане на месото (консумираното месо се разгражда преди да започне смилането в стомаха).

Папаята отдавна се прилага в народната медицина за успокояване на стомашния дискомфорт и изхвърляне на чревни паразити. Може да се използва от пациенти, страдащи от ставни и костни заболявания, приемащи големи дози аспирин, както и при възпалителни заболявания, когато се налага приемане на стероиди (хормонални лекарства).

Храносмилателните ензими действат профилактично, като подобряват функцията на жлъчката, черния дроб, панкреаса и дебелото черво и са истинска панацея за регулиране на храносмилането. Ензимът – екстракт от папая може успешно да се използва от спортисти, деца и възрастни хора.

Състав:
Активни съставки в 1 таблетка:

  • Ензими от папая - 250 mg.

Начин на приложение:
По 1–2 таблетки на ден, след хранене.

Внимание!
На пациенти, страдащи от язвена болест, не се препоръчва приемането на папая и суров ананас.

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 100 таблетки.

Производител: Calivita International, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ОТ ПАПАЯ  - за регулиране на храносмилането * 100 дъвчащи таблетки ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ ОТ ПАПАЯ - за регулиране на храносмилането * 100 дъвчащи таблетки
37.20 лв