Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Шуслерови соли  »  AQUASOURCE  »  ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 гр., АКВАСОРС

ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 гр - ЗА ИНХАЛАЦИЯ,ГАРГАРА И ПРОМИВКИ, АКВАСОРС

Назад към Шуслерови соли
Арт.№: 88499 Добави в любими
11.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

AQUASOURCE, ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ

Като цяло, в общи линии всяка сол е „натриев хлорид”, но обикновената трапезна сол е толкова рафинирана, преработена и пълна с добавки, че вече няма почти нищо общо с кристалната сол в естествен вид, богата на натурални елементи.

Организмът ни обикновено се нуждае от малко количество сол, приемана всеки ден. Излишните количества сол се преработват от бъбреците, но те могат да изхвърлят само определено количество. С времето консумацията на голямо количество силно преработена трапезна сол може да окаже влияние върху нормалното функциониране на бъбреците.

Хималайската кристална сол е повече от обикновен натрий и хлорид. Тя може да се разглежда като холистична, пълноценна, непроменена, натурална сол, кристализирала в земните недра в продължение на милиони години.

Хималайската кристална сол е чиста, натурална кристална сол, която е била подложена на невероятни сили на налягане в продължение на милиони години. Именно налягането е създало кристали с изключителен ред в структурата им и е уловило елементите в тяхната решетка под формата на достатъчно малки частици, които да бъдат лесно усвоени от организма.

Тъй като чистата, кристална сол е основен елемент на земята, който се намира в изобилие, древните и съвременни хора са й намерили различни холистични приложения. Един от най-разнообразните начини, по които се използва кристалната каменна сол е приготвянето на „Соле”.

Сместа от вода и кристална сол, наричана “sole” (sol-lay) има същия състав, като древния океан където е възникнал животът. Този разтвор на сол и вода, известен като солен разтвор, съдържа основните елементи и енергията, необходими за създаването на живота. Течноста в женската утроба, в която се развива зародиша, е еднопроцентов солен разтвор (1 част сол към 100 части вода). Древните келти вярвяли, че душата идва от океана и са създадени в соления разтвор, откъдето са направили директната връзка между солен разтвор и душа (на английски - sole и soul).

Хималайската кристална сол се е образувала преди 250 милиона години чрез огромни геоложки сили, разразили се в Хималаите. Тя съдържа 84 микроелемента в същата пропорция като в клетъчната течност и кръвната плазма при човека. Тези елементи са в йонна форма, което означава че са готови за усвояване от клетките на тялото. Ежедневното пиене на малки количества “sole” балансира телесните функции (включително кръвното налягане и киселинността) и подпомага елиминирането на отпадните продукти, в това число на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво.

Другите каменни соли не притежават тази първична кристална структура, поради което не могат да свържат елементите в своята структура, нито пък да ги направят достъпни за клетките в организма.

Геоложко налягане е позволило на кристала да обедини тези ценни минерали и микроелементи и ги е йонизирало – състояние, необходимо им да преминат през клетъчната стена.

Минералите са безполезни, ако не се усвоят от клетката.

Хималайската кристална сол, в своето натурално органично и йонно състояние, заедно с естествената си симбиоза, представлява един точно балансиран и бионаличен продукт.

Хималайската кристална сол има безспорни лечебните свойства. Употребява се за:

 • Жизнена напитка “солен разтвор” - за ежедневна консумация:

Една чаена лъжичка 26%-ен разтвор в 250 мл изворна вода сутрин преди закуска. За да бъде по-ефикасен соления разтвор е добре да се приема ежедневно. Тъй като организмът се лекува ритмично, то и ползите са по големи. От биохимична гледна точка, стомахът и червата се стимулират за минути, което от своя страна стимулира храносмилането и обмяната на веществата. Избягвайте преработената сол.

 • Регулиране на кръвното налягане:

Хората, страдащи от високо кръвно налягане неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол. Кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Соленият разтвор не е лекарство за високо кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира. Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си, са 4 пъти по-склонни към сърдечни заболявания.

 • Промиване на синусите:

Използвайте 1% солен разтвор като разтворите 1 чаена лъжичка от 26% разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се равнява на физиологичния разтвор и пречиства, без да дразни като морската вода и химическите течности. Ще ви е необходимо и Нети (уред за промиване на носа).

Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната си ноздра чучура на Нети (уреда за промиване на носа) или може да ползвате и обикновен стъклен капкомер. Дръжте устата си затворена. Наклонете главата си леко напред и настрани. Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра. Повторете тази процедура и от другата ноздра.

Този 1%-тен разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на, устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите.

 • Гаргара – при инфекция на гърлото.
 • Промивки на устата за борба с язви в устата, за възпаления на венците и за избелване на зъбите.
 • Инхалация – да отстрани мукозата от дихателният тракт.

Напълнете широк съд (тенджера или дълбок тиган) с 2 литра вода и дишайте докато тя се изпарява.

Добавете 20 г. хималайска кристална сол и бъркайте докато се разтвори. Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно, за да не се изгорите.

Дишайте дълбоко около 10 до 15 минути.

За около 30 минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне. Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно, колкото е необходимо.

 • Промиване на очите:

Грижливо почистете грима си.

Сипете 1% от соления разтвор (1 чаена лъжичка от 26% разтвор в 250 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността.

Внимателно повдигнете главата си нагоре и назад, докато измивате с разтвора окото си, като многократно го отваряте и затваряте, за да може соления разтвор да насити окото. При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.

 • Маска за лице – смесете соленият разтвор с глинена маска за лице (Регулира натрупването на мастна тъкан и балансира рН на кожата).
 • Натривки на тялото – смесете фината сол с натурални масла.
 • Облекчаване на болки – нагорещена торбичка.
 • Лекарство при гъбички на краката.

Пийте чаша солен разтвор всяка сутрин. Започнете да се храните с алкални храни без консерванти. Потопете краката си в 10% солен разтвор и увеличавайте до наситен разтвор (26%).

 • За кожни проблеми, травми, ухапвания от насекоми, болки и наранявания 1% - 8% солен разтвор. 
 • Компреси.

Компресите със солен разтвор облекчават болката при навяхване.

При открити рани да се използва - 1% разтвор.

При наранявания се използва - 3%-10% разтвор.

 • Дамски душ.
 • Детоксикация.

Когато тази праисторическа хималайска кристална сол се използва като сол за вана за детоксикация, представлява изключително ефикасен начин за хомеопатично поддържане на кожата и по естествен начин облекчава много кожни състояния.

Разтворени във водата във ваната, солта и микроелементите се връщат към естественото си състояние от преди милиони години.

Кожни състояния като акне, екзема, псориазис и обриви могат да се повлияят положително при използването на натурални продукти от сол за вана.

Потапянето във вана с хималайска сол е добре познато и препоръчително за облекчаване на мускулни болки, умора, както и при ревматизъм и кожни заболявания.

Пречистваща солена вана, за разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва добре хидратирана.

Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост; 30 минутна вана със солен разтвор има пречистващият ефект на тридневно гладуване!

Сипете 400 г хималайска кристална сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори през следващия половин час. Останете около половин час във ваната и след това само попийте тялото си, без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте около половин час. Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със соленият разтвор. Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в соленият разтвор. За максимален резултат, повтаряйте процедурата веднъж седмично, в продължение на един месец (четири седмици).

Приготвяне на солен разтвор (sole)

Поставете няколко големи кристала от хималайската сол в стъклен съд с дървен или стъклен капак докато се напълни до 1/3 или 1/2. Добавете изворна или пречистена/филтрирана (но не преварена) вода, докато съда се напълни. За да се разтвори, на солта са и нужни 2-3 дни. Когато водата повече не може да разтваря солта, на дъното ще останат неразтворени кристали. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. За да поддържате наситен разтвора в съда, добавяйте вода и сол, като на дъното винаги трябва да има неразтворени кристали.

Ползите от приемането на солен разтвор

Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.

Соленият разтвор може да неутрализира дисбалансираното рН, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми с кръвообращението.

Соленият разтвор може да подпомогне разтварянето и отстраняването на замърсители и натрупани токсини, които водят до различни ревматоидни болки и калцирането на органи и мускули.

Соленият разтвор може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.

Соленият разтвор подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа.

Основни предимства на Хималайската кристална сол:

 • Ръчно добита, измита на ръка и изсушена на слънце.
 • 100% чиста хималайска кристална сол.
 • Не съдържа каквито и да било добавки.
 • С най-богато съдържание на елементи на света, с 84 минерала.
 • Може да се използва като разтвор за вана, като напитка, козметика и за готвене.
 • Хималайската кристална сол съхранява в себе си слънчева светлина и отделни минерали, готови да бъдат освободени само с добавянето на вода.

Опаковка: 400 гр.

Производител: AQUASOURCE, Великобритания.

Коментари

Свързани продукти

ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 гр - ЗА ИНХАЛАЦИЯ,ГАРГАРА И ПРОМИВКИ, АКВАСОРС ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 гр - ЗА ИНХАЛАЦИЯ,ГАРГАРА И ПРОМИВКИ, АКВАСОРС
11.00 лв