Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за приложна психология  »  ИК ШАМБАЛА  »  ХАВАМАЛ. СЛОВАТА НА БОГ ОДИН - ФРЕД Е. ИНБАУ, ДЖОН Е. РИЙД, ШАМБАЛА

ХАВАМАЛ. СЛОВАТА НА БОГ ОДИН - ФРЕД Е. ИНБАУ, ДЖОН Е. РИЙД, ШАМБАЛА

Назад към Книги за приложна психология
Арт.№: 289 Добави в любими
6.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Хавамал. Словата на бог Один - Речите на високия - Фред Е. Инбау, Джон Е. Рийд

Година на издаване: 2001
Език: български
Корици: меки
Страници: 135

Словата на Високият (Хавамал) е част от Поетичната Еда – първоизточниците на митологията в Скандинавия.
В най-дългата песен на Старата (Поетичната) Еда се описва слизането на Великият шаман Один на земята, който се е преобразил в един от своите образи. Той се опитва да даде добро на хората, като изтезава сам себе си, за да изпита търпението си. Той стои 9 денонощия без да се храни и да пие вода, висящ надолу с главата от дърво и пробол себе си копие. По време на това изпитание той открива руните, въпреки че губи едното си око. Чрез шепотите (руните) хората успяват да отворят своето трето око, с което виждат познанието и успяват да изявяват способностите си. Постепенно хората започват да чуват и звуците, за които досега са били глухи и така руните преобразяват хората.
Один е богът-шаман, който прави връзката между хората и божествата. Той е баща на магическите заклинания и на магията като цяло, а в същото време е и бог на мъдростта.
Описван е като наметнат с черно-синя мантия Скитник, а липсващото му око е скрито от качулката. Обикаляйки инкогнито средната земя, той води душите на мъртвите войни и покровителства войските.
Но всъщност кой е Один? Дали отговорите не са скрити именно в „Словата на Бог Один"?

Коментари

Свързани продукти

ХАВАМАЛ. СЛОВАТА НА БОГ ОДИН - ФРЕД Е. ИНБАУ, ДЖОН Е. РИЙД, ШАМБАЛА ХАВАМАЛ. СЛОВАТА НА БОГ ОДИН - ФРЕД Е. ИНБАУ, ДЖОН Е. РИЙД, ШАМБАЛА
6.00 лв