Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  ЕВЕЛИН 29  »  ФУЛ ЕНЕРДЖИ табл. * 60 ЕВЕЛИН 29

ФУЛ ЕНЕРДЖИ табл. * 60 ЕВЕЛИН 29

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 83005 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Фул Енерджи
Хранителна добавка

Описание:

Хранителна добавка Фул Енерджи съдържа сух екстракт от Астрагал корен, сух екстракт от корен на Ехинацея пурпурея, сух екстракт от Пирински/мурсалски чай. Това е изключителна комбинация от билки използвани за подпомагане на естествените съпротивителни сили на организма.

Астрагалът е билка, произхождаща от Северен Китай, използвана  от традиционната китайска медицина повече от 2000 години. Известна още под името сграбиче, като тонизираща билка за изграждане на устойчивост срещу вируси и инфекции.
Коренът от Астрагал е бил използван за подобряване на имунната функция и за създаване на енергия, качества изключително полезни при настинки, грип и проблеми свързани с естествените защитни сили на организма.
Изследвания показват, че коренът на Астрагала съдържа сапонини, полизахариди, фловоноиди, много микроелементи и аминокиселини. Всички те стимулират имунната система по различни начини: един от които като повишават броя на стволовите клетки в костния мозък и лимфната тъкан и стимулират развитието им до активни имунни клетки.

Ехинация пурпурея е едно от най-популярните лечебни  растения, нейна родина е Северна Америка. Тя е била използвана още от индианските племена заради мощното й имуностимулиращи и силно изразено противовъзпалително действие срещу кашлица, възпалено гърло, главоболие. Благодарение на това, че европейците, особено в Германия започнали да отглеждат и използват Ехинация днес има богата научна литература за нейното приложение. Научно е било установено, че тя стимулира производството на левкоцити, които вземат участие в борбата на организма срещу различни вирусни и бактериални инфекции. Като причина за антибиотичния ефект на растението се счита ехинакозидът, една от основните му съставки. Корените от Ехинация влияят благоприятно върху имунната система и се използват в подкрепа на диетичните режими при:
- чести възпалителни процеси и простуда
- с профилактична цел по време на грипни епидемии.

Приемът на Ехинацея като хранителна добавка е отдавна използвано средство, както за защита от вируси и инфекции, така и за значително по-лекото преборване с тях. Тези добавки подпомагат оздравителните процеси, когато тялото е изтощено, дълго е боледувало или просто е отслабена имунна защита.

Пирински /мурсалски/ чай - видът е ендемит за Балканския полуостров - разпространен е само в България, Гърция, Македония и Албания.
Пиринският чай се използва от местните хора от незапомнени времена като тонизираща и общоукрепваща билка. В югозападна България - в района около планините Пирин  и Славянка, местното население използва Пиринския чай като много добро средство при простудни заболявания - кашлица, възпалено гърло, грип, бронхити, астма.
Научни публикации потвърждават наличието в него на флавоноиди, гликозиди, танини и множество микроелементи, като желязо, мед, цинк, кобалт, селен и още дитерпени и етерични масла.
При всички случаи на прием, Пиринският чай оказва благотворно влияние върху целия организъм, поради което се препоръчва в народната медицина като профилактично и възстановяващо средство за усилване на умствената и физическа активност при слабост, изтощение и умора, както и за възстановяване след боледуване. Доказано е силното му антиоксидантно, противовъзпалително, антимикробно и антибактериално действие.

Приложение:

Хранителната добавка има тонизиращо и общоукрепващо действие върху човешкия организъм като подпомага естествените му съпротивителни сили.

Начин на употреба:

За активно подпомагане на имунната система:
- възрастни по 2 таблетки 2 пъти на ден, след хранене,
- деца над 7 години по 1 таблетка 2 пъти на ден за период от 10 дни, след което се намалява дозировката на половина за още  10 дни.
Поддържащ прием особено през есенно-зимния сезон:
- възрастни по 1 таблетка 2 пъти на ден;
- деца над 7 години по 1 таблетка на ден за период от 1 месец.

Предупреждение:

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Не се препоръчва при бременност и кърмене!

Съхранение:

На сухо и защитено от светлина място при температура 5-25 градуса, недостъпно за деца.

Срок на годност:

2 години

Коментари

Свързани продукти

ФУЛ ЕНЕРДЖИ табл. * 60 ЕВЕЛИН 29 ФУЛ ЕНЕРДЖИ табл. * 60 ЕВЕЛИН 29