Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА

УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 44495 Добави в любими
12.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Инфо за УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА

УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА

През 1995 год. авторката Румяна Узунова е вече неизлечимо болна. Ала въпреки всички трудности, тя намира сили да иронизира дори болестта си. И в най-тежките моменти невероятното й чувство за хумор не я напуска. Ето защо не е изненада, че романът "Убийство в стил рококо" е брилянтна пародия, не само на криминалния жанр, но и на тоталитарния режим в страната. Режим, описан по начина, по който човек с изострени социални сетива - каквато беше Румяна Узунова - го вижда и преживява.
Авторката написва книгата в средата на 70-те, когато все още е в България, ала въпреки това тя я следва през целия й път на емигрант. "Убийство в стил рококо" е много различен от забележителните репортажи и интервюта на Румяна в "Свободна Европа" и то не само заради жанра. Той е като техен предвестник. Защото наистина се изисква смелост да осмееш един тоталитарен режим през времето, в което го живееш. Смелост, не по-малка от тази да говориш срещу него по "Свободна Европа". Смелост, която Румяна винаги е носила в себе си.
За хората, живели през това време, събитията, описани в книгата, са част от собствената им съдба. За родените след тоталитарния режим, обаче, романът описва една друга гледна точка към почти неописана и малко позната действителност. Заради емоциите и познанието, които лъхат от страниците на "Убийство в стил рококо", си заслужава да прочетете книгата. Дори сега тепърва да опознавате онази минала епоха - карикатурните персонажи в романа ще ви завладеят изцяло.

Издателство: Сиела.
Автор: Румяна Узунова.
Година на издаване: 2007.
Корица: Мека
Страници: 200.
Размери: 14.50 х 21.00 х 1.80 см.
Тегло: 280 кг.
ISBN: 9789542800590.

Коментари за УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА

Свързани продукти

УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА УБИЙСТВО В СТИЛ РОКОКО - РУМЯНА УЗУНОВА - СИЕЛА
12.00 лв