Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Медицински изделия  »  Ортопедични аксесоари  »  Condicia  »  ТУРМАЛИНОВА ЯКА КОНДИЦИЯ

ТУРМАЛИНОВА ЯКА КОНДИЦИЯ

Назад към Ортопедични аксесоари
Арт.№: 52292 Добави в любими
18.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ТУРМАЛИНОВА ЯКА КОНДИЦИЯ

Магнитната турмалинова яка е най-доброто средство при схващане и напрежение в областта на шията и раменете. Тя е предназначена за превантивна грижа и за облекчаване болката във врата при шипове във врата, ревматизъм; шийна остеохондроза; проблеми с щитовидната жлеза; проблеми със съня; простудни заболявания; болки в главата; загуба на концентрация и преумора.
Магнитната турмалинова яка е създадена по японска технология. В нея са вградени турмалинови кристали, постоянни магнити, бамбукови въглища и органичен германий. Те са имплантирани в трислойна структура на специална тъкан, изградена от високотехнологични полимерни влакна. Яката идеално поддържа врата и главата и подпомага движението.
Използването на яката нормализира функциите на остео областите (клетки, образуващи костната тъкан), възстановява ставите, междупрешленните дискове и костната тъкан. Засилва устойчивостта на костите, стимулира производството на синовиална течност и осигурява надеждно смазване на ставните повърхности. Носенето на яката намалява износването на дисковете при шийната остеохондроза, подобрява състоянието и функциите на шийните прешлени. Повишава еластичността на костно — ставните връзки, премахва мускулно напрежение, стрес, повишава устойчивостта и издръжливостта на организма. Помага за по-бързо тонизиране на тялото и по-ефективно справяне с умората, напрежението и стреса, и оказва общоукрепващо действие върху организма. Особено подходяща за хора работещи всекидневно на компютър.

Въздействието на магнита
Вградените в яката магнити образуват резонантно магнитно поле върху акупунктурните точки, които взаимодействат с човешкото тяло. Силата на магнитното поле е 1000 градуса, което осигурява ефективно подобрение на кръвообращението, подпомага обмяната на веществата и повишава здравния статус.

Въздействието на турмалина
Турмалинът е вид естествен кристал, съдържащ бор и сложни силикатни минерали. Неговата микроструктура наподобява цилиндрични кристали. Турмалиновите кристали имат характеристиките едновременно на положителен и отрицателен постоянен електрод. Без значение от формата на кристала, той генерира един и същи ток, около 0,06 mA, и в двата си края. Турмалиновите кристали по естествен начин реагират и се свързват с човешкото биополе. Турмалинът съдържа натрий, магнезий, желязо, литий, бор и е изключително богат на минерали и микроелементи. Той има важно положително въздействие върху метаболизма и ендокринната система.
Турмалинът има инфрачервено излъчване. Под въздействието на инфрачервените лъчи, температурата на кожата и на подкожната тъкан се увеличава, което води до засилване и подобряване на микроциркулацията на кръвта. По-голямата част от кръвта е съставена от вода. Когато нейните молекули влязат в съприкосновение с молекулите на турмалина се подобрява подвижността на водните молекули и като следствие микроциркулацията на кръвта. Така се намаляват липидите и вискозитета (гъстотата) на кръвта в участъците, където е поставена яката.
Освен това, турмалинът отделя Отрицателни йони, които имат бърз възстановителен ефект, подобряват дихателната функция и насърчават клетките да абсорбират по-лесно благоприятните хранителни вещества и да изхвърлят от организма метаболитните отпадъци.
Начин на употреба: Поставете я на голо и внимателно я пристегнете с помощта на залепващия се край.
Яката може да се носи през целия ден или само, когато се появят конкретни болки. За най-добър ефект се препоръчва да я носите минимум 1-2 часа на ден, като се сваля по време на сън, освен ако болките не са особено силни.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Ако в някои части от тялото се появи зачервяване, повишена температура или хипертермия, отстранете яката. С течение на времето тялото свиква и усещането за интензивна топлина отслабва и това позволява яката да се носи по-дълго време.
Яката може да се пере внимателно във вода до 30°С на ръка, като се избягва увиване и огъване. Не перете в автоматична пералня! Не се препоръчва химическо чистене.
Дължина на яката – 54 см. Зона на въздействие – 13 см височина и 12 см широчина.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Яката не се препоръчва да се носи от бременни, деца или хора, които страдат от сериозни сърдечни проблеми като наскоро прекаран тежък инфаркт или сърдечни операции, наличие на пейсмейкър (кардиостимулатор).
Да не се използва при хора с висока температура, при открити рани на кожата, травма на меките тъкани в областта на използване на яката. Бъдете внимателни ако имате кожни алергии. Не носете яката ако имате склонност към силно кръвотечение, след прекаран хеморагичен инсулт, при хиперфункция на щитовидната жлеза, при индивидуална непоносимост.

Произведено в Китай, Вносител: Кондиция, България

Коментари

Свързани продукти

ТУРМАЛИНОВА ЯКА КОНДИЦИЯ ТУРМАЛИНОВА ЯКА КОНДИЦИЯ
18.00 лв