Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  BLACK FLAMINGO  »  С ГЛАВА ПРЕЗ СТЕНАТА - ЙОДЬОН ФОН ХОРВАТ, БЛЕК ФЛАМИНГО

С ГЛАВА ПРЕЗ СТЕНАТА - ЙОДЬОН ФОН ХОРВАТ, БЛЕК ФЛАМИНГО

Назад към Художествена литература
Арт.№: 43030 Добави в любими
17.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

С глава през стената – Йодьон Фон Хорват

ISBN: 9789542915577
Година на издаване: 2014
Език: български
Корици: меки
Страници: 341

„С глава през стената“ описва трагедията на хората в името на евтината печалба. Освен основните теми в комедиите на автора са засегнати и други теми – за огромната жажда за пари, която мами мнозина, за суетата от заемания пост, за стремежа на талантливият човек да успее да намери своя път, макари не винаги с честни средства, за отношенията между мъжа и жената в еснафското общество и др.

Йодьон фон Хорват е роден през 1901 г. в семейство на австро-унгарски дипломат във Фиуме. Наричат го социалнокритичен класик на модернизма. Със своите актуални политически и обществено ангажирани романи и театрални пиеси се превръща в противник на националсоциализма. Към най-известните му произведения се числят пиесите – Приказки от Виенската гора, Каролине и романите – Дете на нашето време, Младост без бог, Вечният еснаф и др. Носител е на наградата Хайнрих фон Клайст за пиесата си Италианска нощ. Загива нелепо през 1938 г. в Париж от паднал клон.

Коментари

Свързани продукти

С ГЛАВА ПРЕЗ СТЕНАТА - ЙОДЬОН ФОН ХОРВАТ, БЛЕК ФЛАМИНГО С ГЛАВА ПРЕЗ СТЕНАТА - ЙОДЬОН ФОН ХОРВАТ, БЛЕК ФЛАМИНГО
17.00 лв