Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  HERBA MEDICA  »  СЪНИ ВИТ - ВИТАМИН D3 - за поддържане на имунната система и нормалното състояние на костите - таблетки х 50, HERBA MEDICA

СЪНИ ВИТ - ВИТАМИН D3 - за поддържане на имунната система и нормалното състояние на костите - таблетки х 50, HERBA MEDICA

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 3495 Добави в любими
8.33 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Съни Вит – таблетки х 50 броя 

Преди употреба внимателно прочете приложената листовка в кутията, тъй като в нея се съдържа важна информация за Вас!
Запазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате нужда от повече информация, моля обърнете се към Вашия лекар и фармацевт.

Състав: 10 мг. (400 IU) Витамин D3 (холекалциферол), наличен в 40 мг. CapsuDar D3.

Помощни вещества: Пшенично нишесте, фруктоза, глуцидекс, магнезиев стеарат, аерозол, емулгатори – микрокристална целулоза, талк.

Прием: Максималната доза за деня е 1 таблетка. По-високи дози да се приемат само след консултация и предписание от лекар. Може да се приема от всички възрасти.

Какво представлява Съни Вит?

Патентован микрокапсулиран Витамин D3 на LycoRed Bio Ltd – Израел. Специфичната капсулация се прави от целулозни производни, в които се добавя Витамин Е за антиоксидантна защита. Тази технология повишава усвояемостта и устойчивостта на Витамин D, ползван в Съни Вит.

Информация за Витамин D3

Витамин D3 се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Счита се за прохормон, чието активиране се осъществява по няколко биохимични пътя в бъбреците и черния дроб. Стимулира абсорбацията на калций в червата и подсилва калциевата реабсорбация през бъбреците. Синтезира се в кожата под въздействието на UV лъчите. Под тяхното въздействие се образува холекалциферол, който се произвежда в най-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата. Въпреки, че набавянето на витамин D изглежда лесно, множество изследвания и наблюдения на учените показват, че заболяванията свързани с липсата на Витамин D се увеличават.

Витамин D3 и имунната система: 

Този витамин има важно значение за имунната система, активира и поддържа защитните сили на организма. Дефицита му води до отслабване на защитните сили на организма и повишаване на риска от развитие на автоимунни заболявания като Мултипленна склероза и Диабет тип 1. Смята се, че липсата или недостига му може да направи човек податлив на настинка и грип.

Витамин D3 и сърдечно-съдовата система:

Недостига му се забелязва често при хора с наднормено тегло. Юноши с по-ниски стойности на Витамин D са изложени на много по-голям риск от сърдечно-съдови заболявания , високо кръвно и диабет. Изследването е представено на годишната конференция на Американската асоциация на сърдечно-съдовите заболявания. Изводите са направени въз основа на събрани и анализирани данни от 3577 човека.

Витамин D3 и емоционалните разстройства:

Съществуват данни за връзка между Витамин D и емоционалните разстройства, както и затова че витамина повлиява положително на настроения при депресия през зимните месеци и смяна на настроението при смяна на сезоните.

Витамин D3 и костното здраве:

Витамин D е много важен за поддържането на нормалното състояние на костите. За рисков период се смята ранната детска възраст. В този период би могло да се наблюдава формирането на неминерализирано костно вещество, остеоид, с нарушаване структурата на растежните фуги на дългите кости и деформации включително на гръдния кош, черепа, изоставане в ръста и други. Може да се развие при деца храненени само с кърма, без добавян витамин D под формата на перорални капки или други хранителни вещества.
При възрастните хора се наблюдава остеомалация – и тук във връзка с хипоминерализацията на костта.

Предназначение:

  • Допринася за поддържането на нормална концентрация на калций в кръвта;
  • Допринася за поддържането на нормално състояние на зъбите;
  • Допринася за нормалната функция на имунната система;
  • Допринася за нормалната функция на мускулите;
  • Допринася за поддържането на нормалното състояние на костите;
  • Допринася за нормалното усвояване на фосфор и калций.

Предупреждения: 
Да не се приема или да се преустанови приема при:

  • Непоносимост към някоя от съставките.
  • При повишено съдържание на калций в кръвта и/или в урината, бъбречна остеодистрофия с повишени нива на фосфора в кръвта.

Все повече изследвания показват, че Витамин D е от много по-голямо значение, отколкото се е смятало преди. Според някои учени тенденцията за намаляване на количеството Витамин D в телата ни може да се превърне в истинска епидемия.  Експертите апелират да се обръща повече внимание на този витамин, когато стане известен колкото витамин С, Е и А, отрицателните последствия за здравето ни от неговия недостиг вече ще бъдат факт. 

Опаковка: 50 таблетки

Коментари

Свързани продукти

СЪНИ ВИТ - ВИТАМИН D3 - за поддържане на имунната система и нормалното състояние на костите - таблетки х 50, HERBA MEDICA СЪНИ ВИТ - ВИТАМИН D3 - за поддържане на имунната система и нормалното състояние на костите - таблетки х 50, HERBA MEDICA
8.33 лв