Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  СУОНСЪН СУПЕР ЗЕЛЕН ЧАЙ EGCG капсули 275 мг. * 60

СУОНСЪН СУПЕР ЗЕЛЕН ЧАЙ EGCG капсули 275 мг. * 60

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51259 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН СУПЕР ЗЕЛЕН ЧАЙ EGCG капсули 275 мг. * 60

Хората са започнали да пият чай по време на царуването на китайския император Шен Нунг (3,000 г.пр.н.е.). От тогава тази напитка винаги е заемала определена роля в техния живот. Независимо дали става въпрос за освежаваща чаша горещ чай или за оздравителен източник на енергия и жизненост.
Чаят се пренася в Европа през 16 век и се превръща в опора на всяка велика култура, до която достига.
Преди няколко години Зеленият чай и неговите свойства сътвориха истинска сензация. Тъй като антиоксидантите и суперхраните се превърнаха в новата гореща тема на деня, тази билка се оказа в центъра на събитията. Това, което може би не всички знаят, е че черният и зеленият чай се добиват от едно и също растение - Camelia sinensis. Различен е, обаче, начинът, по който се осъществява подготовката на листата.
При направата на черен чай листата след сушенето ферментират. Навиват се и клетките в тях се разкъсват. Сокът им влиза във взаимодействие с кислорода, вследствие на което започва процес на оксидация и ферментация. Листата на зеления чай са подложени на минимално окисляване по време на преработката си и се оставят да изсъхнат скоро след прибиране на реколтата. Макар това да означава, че зеленият чай няма силния вкус на по-добре познатия му партньор, той запазва повече от ползите на растението.
И така, какво прави тази хранителна добавка на Swanson толкова специална? Тя съдържа екстракт от катехини без кофеин, формулиран по патентованата технология Phytosome®.
Полифенолите в зеления чай показват афинитет към фосфолипидите в собствената си клетъчна структура. Компания Indena установява, че ако полифенолните фитоконструкции са изградено в определено съотношение с лецитина, те могат да имитират неговата превъзходна бионаличност и естествен прием. С други думи, можете да получите повече ползи за здравето, отколкото се крият в листата на зеления чай!

За какво е предназначена хранителната добавка Супер Зелен чай EGCG на Swanson?
Невероятен продукт, съдържащ не само едно, а няколко важни хранителни вещества. Разбира се, най-известните от тях са антиоксидантите. Това са агенти, които неутрализират ефектите на химичните токсични свободни радикали, способни да променят нашата ДНК по опасен начин. Често пъти те са основната причина за редица заболявания. Някои от най-ефективните антиоксиданти се съдържат в храните, които консумираме. В случая със зеления чай, най-мощният полифенол (от растителен произход) е епигалокатехин галатът (EGCG). Той не само влияе благоприятно за съхраняване на нашето здраве, но е в състояние да подпомогне загубата на телесно тегло.
Редица клинични проучвания показват, че зеленият чай не само стимулира изразходването на енергия (и следователно консумацията на калории), но също така увеличава термогенезата - изгарянето на мазнините.
Продуктът Супер Зелен чай EGCG на Swanson е стандартизиран до 19% EGCG, 25% полифеноли и само 0,1% кофеин. Най-добрият избор, ако сте на път и нямате време да спрете и да си направите чай!

Състав на 1 капсула:

  • EGCG (епигалокатехин-3-О-галат) [от 687.5 mg екстракт от зелен чай GreenSelect® , 40% EGCG (Camellia sinensis) (сухи листа)] - 275 mg.

Други съставки: Оризово брашно, желатин, калциев палмитат, силициев диоксид.

GreenSelect® е регистрирана търговска марка на Indena S.p.A.

Начин на употреба:
Приемайте по 1 (една) капсула 1 - 2 пъти на ден с вода.

Внимание:
Не вземайте хранителната добавка, ако сте бременна или кърмите.
Консултирайте се с медицински специалист преди употреба, ако приемате лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

СУОНСЪН СУПЕР ЗЕЛЕН ЧАЙ EGCG капсули 275 мг. * 60 СУОНСЪН СУПЕР ЗЕЛЕН ЧАЙ EGCG капсули 275 мг. * 60