Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  СУОНСЪН МЕЛАТОНИН С ДВОЙНО ОСВОБОЖДАВАНЕ таблетки 3 мг. * 60

СУОНСЪН МЕЛАТОНИН С ДВОЙНО ОСВОБОЖДАВАНЕ таблетки 3 мг. * 60

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51229 Добави в любими
17.78 лв 18.72 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН МЕЛАТОНИН С ДВОЙНО ОСВОБОЖДАВАНЕ таблетки 3 мг. * 60

Безсънието оказва изключително голямо негативно влияние върху здравето на хората. Този факт се потвърждава от все повече научни доказателства. Хранителната добавка на Суонсън Мелатонин съдържа хормона, който допринася за контрола на циркадния (нощно-дневен) биологичен ритъм на човешкото тяло. Приемът на малки количества мелатонин помага за регулиране на съня. В същото време предоставя на организма изключително силна противовъзпалителна и антиоксидантна подкрепа. Хранителната добавка не предизвиква зависимост. Повлиява благоприятно по-бързото заспиване. Няма страничните ефекти, които са много често срещано явление при прием на различни силни медикаменти за безсъние.
Мелатонинът се синтезира от хипофизната жлеза в централната нервна система със започването на нощта и намаляващите слънчеви лъчи. Той се класифицира като неврохормон. Производството му се потиска при излагане на светлина. В съвременния свят през нощта има множество източници на светлина, което затруднява синтеза на оптимални нива мелатонин. Това, от своя страна, влияе върху качеството и продължителността на съня. Приемът на хормона под формата на хранителна добавка е начин за осигуряване на по-високи нива от него преди заспиване. Липсата на качествен и спокоен сън, както и нарушения режим на сън, се свързват с преждевременно остаряване и много здравословни проблеми. Хората, които работят на смени (включително и нощна), както и тези, страдащи от отпадналост и умора след продължително пътуване със самолет (т.нар. jet lag) по-често се оплакват от нарушения на циркадния ритъм. При тях суплементирането с мелатонин може да намали времето, необходимо за заспиване.
Мелатонинът, също така, притежава общи противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Заради тези свои качества той може да помогне на хора, страдащи от възпалителни състояния или подложени на високи нива на оксидативен стрес. Проучват се неговите ползи и в борбата с раковите заболявания (най-вече рак на гърдата).

Научно доказано е, че мелатонинът е много ефективен за:

 • Подобряване качеството на съня;
 • Облекчаване на симптомите при пътуване със самолет;
 • Справяне с епизоди на инсомния;
 • Понижаване на кръвното налягане;
 • Подобряване здравето на сърдечно-съдовата система (посредством намаляване нивата на триглицериди в кръвта);
 • Подобряване на кръвопотока;
 • Редуциране на честота на проявяване на стомашни язви;
 • Ограничаване на симптомите на ГЕРБ (гастро-езофагиален рефлукс) и киселини в стомаха;
 • Намаляване на интраокулярното налягане в очите (което подобрява зрението);
 • Увеличаване нивата на антиоксидантни ензими в организма;
 • Засилване на паметта и концентрацията;
 • Подобряване на инсулиновата чувствителност.

Мелатонинът, може, също така да подобри настроението, да намали симптомите на шум в ушите и да подпомогне загубата на телесни мазнини.

С напредване на възрастта, човешкият организъм произвежда все по-малки количества мелатонин. Депресията също се свързва с понижени нива на хормона. Ето защо по-възрастните хора определено могат да се възползват от предимствата на тази хранителна добавка на Суонсън.
Доказано е, че ефективните дози мелатонин варират от 0,5 мг до 3 - 5 мг. Хората, които нямат сериозни проблеми със съня, е достатъчно да приемат 1 мг. от хормона. Приемът на хранителната добавка Мелатонин на Суонсън не намалява възможностите на човешкия организъм за естествено производство на хормона. Продуктът не предизвиква зависимост и не е токсичен.

Тази хранителна добавка на Swanson се отличава с това, че освобождава мелатонина на етапи. След прием на таблетката получавате 1,5 мг. от хормона веднага, когато се нуждаете най-много от него. Останалите 1,5 мг. се освобождават постепенно през нощта в продължение на 5 до 8 часа, за да подсигури качеството на Вашия сън.

Състав на 1 таблетка с двойно освобождаване:

 • Мелатонин - 3 мг.

Други съставки: Лактоза (от мляко), дикалциев фосфат, хидроксипропил метилцелулоза, микрокристална целулоза (от растителен произход), кроскармелоза натрий, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, куркумин (цвят), силициев диоксид, рибофлавин.

Начин на употреба:
Вземете 1 (една) таблетка с вода 20 минути преди лягане или както Ви е препоръчал Вашият лекар.

Внимание: 
Тъй като мелатонинът може да причини сънливост, не шофирайте и не работете с машини след прием на хранителната добавка. 
Не използвайте продукта, ако сте бременна, кърмите, имате автоимунно заболяване или депресивно разстройство.
Хранителната добавка не е подходяща за лица под 16-годишна възраст. 
Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба, ако имате продължителни затруднения със съня, страдате от някакво заболяване или приемате лекарства, отпускани с рецепта.

Опаковка: 60 таблетки.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

СУОНСЪН МЕЛАТОНИН С ДВОЙНО ОСВОБОЖДАВАНЕ таблетки 3 мг. * 60 СУОНСЪН МЕЛАТОНИН С ДВОЙНО ОСВОБОЖДАВАНЕ таблетки 3 мг. * 60
17.78 лв 18.72 лв