Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА капсули 500 мг. * 60

СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА капсули 500 мг. * 60

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51210 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА капсули 500 мг. * 60

Бялата черница (Morus alba) е растение, което произхожда от Китай, Япония и Корея. Често се използва в текстилната промишленост за храна на копринените буби. Китайските билкари го прилагат в продължение на векове заради неговите лечебни свойства. Напоследък на Бялата черница се обръща изключително голямо внимание. Счита се, че екстрактът от нейните листа и корени могат да регулират въглехидратния и глюкозен метаболизъм. Това се дължи на съединението деоксиножиримицин (DNJ), което притежава антидиабетни свойства. Бялата черница забавя процеса на разграждане на захарите в стомаха и червата, което обуславя по-бавната им абсорбация в кръвта. Растението е много полезно и за дейността на сърдечно-съдовата система и може да помогне за понижаване нивата на холестерол.

Листата на Бялата черница съдържат, още, следните важни хранителни вещества:

  • GABA (гама аминобутирова киселина): регулира нивата на кръвно налягане;
  • Фитостерол: помага за намаляване на холестерола;
  • Кверцетин: подхранва черния дроб;
  • Флавоноиди: мощни антиоксиданти, предпазващи от увреждания от свободните радикали;
  • Витамин А: влияе благоприятно върху здравето на очите;
  • Витамин В1: засилва имунитета, поддържа функциите на централната нервна система, кожата и мускулите;
  • Витамин В2: подпомага лечението и регенерирането на тъканите;
  • Витамин С: подкрепя имунитета, храносмилателната и мускулната функция;
  • Множество минерали, сред които: калций, калий, магнезий, желязо и цинк.

Бялата черница често се приема като чай. Суонсън я предлага под формата на удобни за употреба капсули.

За какво е предназначен продуктът на Swanson Бяла черница?
Хранителните добавки, съдържащи екстракт от листа на черница, са естествен тоник за сърдечно-съдовата система и спомагат за регулиране нивата на кръвната захар.
Сърдечно-съдовата система и в частност кръвоносната система представлява транспортна мрежа за циркулация на кръвта и кислорода в тялото. Въпреки това ако нивата на кръвно налягане са различни от нормалните, това може да има негативни последици за нашето здраве. Високото кръвно налягане (хипертония) създава напрежение за сърцето. Ниското кръвно налягане (хипотония) може да доведе до замаяност, гадене, замъглено зрение и дори объркване. Хранителната добавка на Swanson Екстракт от бяла черница съдържат GABA (Гама аминобутирова киселина), която поддържа кръвното налягане в нормални граници.
Холестеролът е жизненоважен за правилното функциониране на организма. Прекалено високите му нива, обаче, могат да доведат до стесняване на артериите, ограничаване на кръвния поток в тялото и към сърцето, което ви излага на риск от сериозни здравословни проблеми. Бялата черница съдържа фитостерол - съединение, чиито молекули наподобяват холестерол и забавят усвояването му от храната в тънките черва.
Този продукт на Swanson допринася за поддържане нивата на кръвната захар. Съдържа съединението деоксиножиримицин (DNJ), което пречи на усвояването и абсорбацията на захарите в кръвта. Вместо това те се изхвърлят от организма.
Бялата черница съдържа още куп важни хранителни вещества, които също влияят положително върху общото здравословно състояние на организма. Борят се със свободните радикали, подсилват имунната система, подпомагат лечението и регенерирането на чернодробните клетки, защитават централната нервна система и др.

Състав на 1 капсула:

  • Екстракт от листа на Бяла черница (Morus alba) [стандартизиран до 1% алкалоиди (1-дезоксиножиримицин), 15% флавоноиди] - 500 mg.

Други съставки: Оризово брашно, желатин, малтодекстрин. Може да съдържа едно или и двете от следните вещества: магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Начин на употреба:
Приема се по 1 (една) капсула дневно с храна или вода.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА капсули 500 мг. * 60 СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА капсули 500 мг. * 60