Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  СУОНСЪН АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА R-ФРАКЦИЯ капсули 100 мг. * 60

СУОНСЪН АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА R-ФРАКЦИЯ капсули 100 мг. * 60

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51253 Добави в любими
63.31 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА R-ФРАКЦИЯ капсули 100 мг.  * 60

Алфа Липоевата киселина, наречена още тиоктова киселина, е мастна киселина, която естествено се произвежда в организма. Тя се среща и в храни като спанак, черен дроб и пивоварна мая. Тази мастна киселина участва в метаболитните процеси на аминокиселини, протеини, мазнини и въглехидрати. Изпълнява ролята на коензим и стимулира тялото да превърне глюкозата в енергия, която поддържа функциите на организма. Също така е мощен антиоксидант, който неутрализира вредните свободни радикали, увреждащи клетките. Често е наричана "универсален антиоксидант", защото "обезврежда" както водоразтворимите, така и мастноразтворимите свободни радикали. Освен това спомага за усвояването и рециклирането на други антиоксиданти като витамини С и Е. Благодарение на тези нейни свойства многократно се увеличава способността на организма да се бори със свободните радикали. Алфа липоевата киселина лесно се абсорбира от тъканите в тялото, но е трудно да се набави в достатъчни количества с храната, за да се максимизират ползите от нея. Това прави продукта на Swanson Алфа липоева киселина добър избор, за да се възползвате изцяло от невероятните качества на антиоксиданта.

Като част от здравословното хранене, Алфа Липоевата киселина може да има следните ползи за здравето:

  • Антиоксидантна защита: eдин от потенциалните странични ефекти на "захарната болест" е диабетната невропатия, която може да доведе до болка и изтръпване. Алфа липоевата киселина е в състояние да предотврати уврежданията на нервите от свободните радикали чрез антиоксидантно си действие и увеличаване притока на кръв към тях.
  • Подобрява дейността на черния дроб, мозъка и цялата нервна система.
  • Обработка на глюкозата: помага на тялото да поддържа нормални нива на глюкоза, като по този начин организмът реагира адекватно на инсулина;
  • Увеличава нивата на глутатион, който работи за отстраняване на токсините от черния дроб.
  • Повишава енергията: алфа липоевата киселина се произвежда в организма и е жизненоважен източник за производство на енергия от клетките.
  • Витаминна консервация: Естествено срещащата се алфа липоева киселина може да помогне за съхраняване на други витамини в организма, включително витамини С и Е.

Предимства на продукта:

  • Изключително ефективна добавка с алфа липоева киселина;
  • Съдържа стабилизирана форма на R-алфа липоева киселина - единствената, която се среща естествено в човешкото тяло.

Обикновените добавки с алфа липоева киселина, предлагани масово на пазара, съдържат рацемична смес от R и S изомери в съотношение 50:50. R изомерът, обаче, е единствената форма, която се среща в човешкото тяло и на която се дължат по-голямата част от благоприятните ефекти на алфа липоевата киселина върху организма. До настоящия момент усилията да се създаде ефективна хранителна добавка, съдържаща само R изомера, удряха на камък, заради проблеми с неговата стабилност. Първи Swanson създават формула с R-алфа липоева киселина, с чиято помощ се постига максимална концентрация на киселината в плазмата само 30 минути след прием на добавката.

Състав на 1 капсула:

  • Алфа-липоева киселина R-фракция [от Bio-Enhanced® Na-RALA (натриева R-липоева киселина)] - 100 mg.

Други съставки: Оризово брашно, калциев палмитат, желатин.

Bio-Enhanced® е регистрирана търговска марка на GeroNova, Inc.

Начин на употреба:
Приемайте по 1 (една) капсула 1 - 2 пъти на ден с вода.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

СУОНСЪН АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА R-ФРАКЦИЯ капсули 100 мг.  * 60 СУОНСЪН АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА R-ФРАКЦИЯ капсули 100 мг. * 60
63.31 лв