Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  СУОНСЪН АЛБИОН ХЕЛАТИРАН КАЛЦИЙ И МАГНЕЗИЕВ ГЛИЦИНАТ капсули * 60

СУОНСЪН АЛБИОН ХЕЛАТИРАН КАЛЦИЙ И МАГНЕЗИЕВ ГЛИЦИНАТ капсули * 60

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51277 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН АЛБИОН ХЕЛАТИРАН КАЛЦИЙ И МАГНЕЗИЕВ ГЛИЦИНАТ капсули * 60

Всички сме чували за калция - един от основните минерали, съдържащи се в млякото. Вероятно още от нашето детство е останало убеждението, че ако не приемаме калций с храната, ще имаме слаби и крехки кости и зъби.
С напредване на годините, последиците стават все по-сериозни. Болести като остеопорозата се превръщат в реална заплаха за нашето здраве. Един от начините за справяне с този проблем без пиене на галони мляко всеки ден, е с помощта на хранителни добавки. Въпреки това, тъй като нашето тяло реагира по различни начини на определени минерали и съединения, винаги има шанс калцият да не се абсорбира оптимално в организма.

Какво е хелацията и каква е причината, поради която хелатираните минерални глицинати имат толкова голяма ефикасност?
Първо трябва да разберем какво всъщност представлява хелацията. При нея минералите се свързват химически с аминокиселини по специфичен начин. Като естествен процес, хелацията възниква по време на храносмилането с цел улесняване на транспортирането на минерали през интестиналната стена. Така те достигат и могат да се използват от клетките в цялото тяло. Аминокиселините не са единствените "хелатори", ала те са перфектни за минералите. Тялото е много ефективно при усвояване на отделни аминокиселини.
Компания Albion избира глицина за предпочитана молекула с цел създаване на органични хелатни минерали. Тази аминокиселина се идентифицира и абсорбира лесно през чревната стена, а глициновите хелати на Albion са достатъчно малки, за да се транспортират до самите клетки. Самата фирма е пионер в производството на хелатни минерали. Занимава се с тази дейност от повече от 50 години. Успехът на провежданите от нея изследвания и създадените впоследствие продукти я превръща в лидер на пазара на добавки с хелатни минерали.

Всички ние знаем, че калцият е важен минерал за здравето на нашите кости и зъби. Но защо продуктът Албион хелатиран калций и магнезиев глицинат на Swanson е толкова специален? Както се оказа, без магнезий, калцият може да не бъде напълно усвоен и използван от организма. Тази малабсорбция може впоследствие да доведе до по-сериозни проблеми като:

  • Артрит;
  • Остеопороза;
  • Менструални крампи.

С течение на вековете нуждите на човешкия организъм са се променили. Преди хиляди години нашата диета е била богата на магнезий, но с ниско съдържание на калций. Днес консумираме много повече захар и алкохол, в резултат на което количеството магнезий, което се изхвърля от организма, е доста по-високо. Поради тази причина ние трябва да си набавим минерала от външни източници.

Хранителната добавка на Swanson Албион хелатиран калций и магнезиев глицинат е в състояние да гарантира много добро здраве за костите и сърцето. Съдържа патентовани хелатирани калций и магнезиев глицинат с участието на TRAACS системата, съдържаща истински аминокиселини. За оптимална абсорбция на активните съставки във формулата присъства глицин.

Състав:

Съдържание: На 2 капсули %ПДП
Калций (от TRAACS® хелатиран калциев глицинат) 200 mg 15%
Магнезий (от TRAACS® хелатиран магнезиев бисглицинат) 100 mg 24%

ПДП - Препоръчителен дневен прием.

Други съставки: Желатин, микрокристална целулоза (от растителни влакна), оризово брашно, магнезиев оксид, лимонена киселина, малтодекстрин, магнезиев стеарат, силициев диоксид, декстрин.

Albion®, TRAACS® и Gold Medallion® са регистрирани търговски марки на Albion Laboratories, Inc.

Начин на употреба:
Приемайте 2 (две) капсули 2 (два) пъти на ден с вода.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

СУОНСЪН АЛБИОН ХЕЛАТИРАН КАЛЦИЙ И МАГНЕЗИЕВ ГЛИЦИНАТ капсули * 60 СУОНСЪН АЛБИОН ХЕЛАТИРАН КАЛЦИЙ И МАГНЕЗИЕВ ГЛИЦИНАТ капсули * 60