Назад  |   Начало  »  Амулети, Талисмани, Фън Шуй  »  Златни банкноти, картини и сувенири  »  GIFT реплики и сувенири  »  Сувенир - Реплика на Летнишко съкровище, Тракийски конник

Сувенир - Реплика на Летнишко съкровище, Тракийски конник

Назад към Златни банкноти, картини и сувенири
Арт.№: 90744 Добави в любими
92.50 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Летнишкото съкровище е сребърно съкровище от IV в. пр. Хр., открито край с. Летница, Ловешко, през 1963.
Тракийският конник е основен песонаж в Летишкото съкровище, което се състои се от 17 сребърни апликации от конска амуниция и една бронзова юзда.Специалистите определят възрастта на съкровището от Летница - ІV в. пр. н. е., и то се вписва сред най-ценните тракийски реликви, намерени в нашите земи.Изображенията върху апликациите са свързани с тракийската митология. Съхранява се в Националния археологически музей в София.

Художествените реплики са изработени от мед, посребрени са с най-висока проба сребро 995 и са частично позлатени с 24 каратово злато по метода на галванопластиката. Металната част е здраво закрепена на луксозна дървена поставка, която може да се закача на стена. Размерът на дървената поставка е 10см на  10см. На поставката може да се постави позлатена табела с надпис по желание на клиента.

Луксозният сувенир се предлага се опакован в луксозна картонена кутия. Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - 5 дни.

Съкровището е един от най-богатите извори за митологията на царската институция при траките, а луксозният сувенир е оригинален луксозен подарък!

Коментари

Свързани продукти

Сувенир - Реплика на Летнишко съкровище, Тракийски конник Сувенир - Реплика на Летнишко съкровище, Тракийски конник
92.50 лв