Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  СЛЕД БЯГСТВОТО - ИЛИЯ ТРОЯНОВ - СИЕЛА

СЛЕД БЯГСТВОТО - ИЛИЯ ТРОЯНОВ - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 45697 Добави в любими
12.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СЛЕД БЯГСТВОТО - ИЛИЯ ТРОЯНОВ - СИЕЛА

Авторът на книгата "След бягството" разказва за самия себе си. Същевременно по много красив и предизвикателен начин представя топографията на живота след бягството, като изгражда портрета на съдбата на променящото се човечество на XXI век.
Още като дете той напуска България заедно със семейството си. Това оставя отпечатък у него за цял живот. В новата си книга авторът на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и "Власт и съпротива" разказва за преживяванията си като емигрант, размишлява за начина на живот на бежанците, за родината, за корените и новото начало, за свободата, номадството и различните гледни точки. Описва самотата, проклятието на миналото, самозалъгването и търсенето на нова самоличност.
В книгата животът След бягството започва отново тогава, когато човек приключи със задълженията на родното си място. Започва със свободата да обичаш чуждото и непознатото. Живот има и след бягството, но то продължава да влияе върху човек до края на дните му.

Илия Троянов напуска родината си и емигрира в Германия през 1971 година, където получава политическо убежище. По-късно заминава за Кения. Завършва право и етнология в Мюнхен и създава издателство "Марина" за африканска литература. Пътува из Африка. През 1998 година заминава за Бомбай. Живее на различни места по света, но не се задържа за дълго на нито едно от тях. През 2001 година за три месеца пеш прекосява Танзания по стъпките на Ричард Бъртнън.
Авторът е носител на множество награди за литература: Бертелсман, Адалберт фон Шамисо, Марбургска литературна награда, награда за балетристика на Лайпцигския панаир на книгата и Берлинска литературна награда. Неговите книги са преведени на двадесет езика. Представя творчеството си с помощта на различни сайтове, за да могат хората, които се интересуват, да проследят писането от самото начало.

Автор: Илия Троянов.
Преводач: Екатерина Войнова.
Издателство: Сиела.
Година на издаване: 2018 година.
Корица: мека.
Брой страници: 120.
ISBN: 9789542826477.
Тегло: 200 грама.

Коментари

Свързани продукти

СЛЕД БЯГСТВОТО - ИЛИЯ ТРОЯНОВ - СИЕЛА СЛЕД БЯГСТВОТО - ИЛИЯ ТРОЯНОВ - СИЕЛА
12.00 лв