Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  ИК ШАМБАЛА  »  СКАЧАЙ КАТО ТИГЪР, ДВИЖИ СЕ КАТО КОСТЕНУРКА - ДЖАМПА ТАЙЕ, ШАМБАЛА

СКАЧАЙ КАТО ТИГЪР, ДВИЖИ СЕ КАТО КОСТЕНУРКА - ДЖАМПА ТАЙЕ, ШАМБАЛА

Назад към Други книги
Арт.№: 288 Добави в любими
8.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Скачай като тигър, движи се като костенурка - Тайните на медитацията - Джампа Тайе

Година на издаване: 1996
Език: български
Корици: меки
Страници: 92

Според една от популярните фрази в Тибет, за да се усъвършенстваш в медитацията, трябва да скачаш като тигър и да пълзиш като костенурка. Мълниеносният поглед на тигъра се свързва с развитието на духа и идеята за просветление. От друга страна замисленият и бавен поглед на костенурката проследява всичко и не изпуска нищо по пътя си.
Джампа Тайе е учител по будистка медитация. Книгата ни предоставя един панорамен поглед отразяващ развитието на медитацията и описва много подробн основните етапи. Четейки книгата можем да научим дали нашият начин на медитиране е правилен? Дали трябва да потърсим учител в това отношение? Как да продължим да медитираме след като вече имаме семейство и работа?
Авторът на книгата е човек от Запада, който разбира в детайли силата на будистката медитация. Благодарение на своите познания Джампа Тайе ни отвежда в безсмъртните завети на самия Буда. Авторът е отделил 20 години от живота си, изучавайки Тибетската Дхарма напъдстван от учителя на Учителя Карма Тинли Ринпоче. Той е основавател и на редица центрове за медитация в Европа като част от Обществото Дечен. Джампа Тайе е доктор на философските науки по будизъм и е автор на още две книги "Небе от диаманти, гирлянди от злато" и "Защитен кръг".
"Скачай като тигър, движи се като костенурка" е чудесна книга за хората, които искат да научат повече неща за будистката медитация. Автора много ясно ни сочи пътя към медитацията с който да открием в себе си едно златно сърце, което е началото и края на пътя към Буда.

Коментари

Свързани продукти

СКАЧАЙ КАТО ТИГЪР, ДВИЖИ СЕ КАТО КОСТЕНУРКА - ДЖАМПА ТАЙЕ, ШАМБАЛА СКАЧАЙ КАТО ТИГЪР, ДВИЖИ СЕ КАТО КОСТЕНУРКА - ДЖАМПА ТАЙЕ, ШАМБАЛА
8.00 лв