Назад  |   Начало  »  Натурална козметика  »  Козметика за тяло и баня  »  Антицелулит  »  CHUDESNIK  »  СИЛИКОНОВА ВЕНДУЗА подобрява на периферната циркулация на кръвта, лимфата и междутъканната течност * 2

СИЛИКОНОВА ВЕНДУЗА подобрява на периферната циркулация на кръвта, лимфата и междутъканната течност * 2

Назад към Антицелулит
Арт.№: 108243 Добави в любими
12.25 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Масажът с вендузи се основата на рефлекторния метод. При него възниква хиперемия и дразнене на рецепторите на кожата от вакуума, създаден във вендузата. Вендузният масаж спомага за подобряване на периферната циркулация на кръвта, лимфата и междутъканната течност. Засилва обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци. Кожата става по-еластична и се увеличава нейното съпротивление на механични и температурни фактори. Мускулите се съкращават по-добре, повишава се тяхната подвижност, разтегливост и тонус. Отделя се екстракта на потните и мастните жлези, в който влиза както соли, така и жлъчни киселини и ацетон, които над определени концентрации са отровни за организма.

Масажът с вендузи се препоръчва при:

остеохондроза на гръбначния стълб;
цервикална остеохондроза;
възпалителни заболявания на долните дихателни пътища: настинка, плеврит, пневмония, бронхит, профилактика на хипостатична пневмония;
радикулит и миозит (остър и хроничен);
неврит и полиневрит;
целулит;
за автохемотерапия.
Провеждане:
Намажете кожата с масажен крем, вазелин или затоплено растително масло. Поставете 1 или 2 вендузи, като притискате балона и внимавате за силата на вакуума. Важно е да се съобразите с чувствителността на кожата на съответния пациент. След това правете пълзящи кръгови, праволинейни или зигзагообразни масажни движения с вендузата. Продължителността на масажа се определя индивидуално.
Процедурите трябва да се провеждат ежедневно и могат да възлизат на 5 до 10, което зависи от състоянието на съответния човек. След вендузния масаж пациентът трябва да си почине в продължение на поне половин час (30 минути) в помещение с температура над 18 градуса.

Остеохондроза:правете плъзгащи масажни движения от кръста към шийния прешлен. Наблегнете на масажа на паравертебралните области на разстояние 2-3 см от гръбначния стълб. Движенията трябва да бъдат праволинейни. Когато вендузата се движи "нагоре", пред нея трябва да "върви" сгъната кожа, а когато се движи надолу - това трябва да се прави без каквото и да било усилие.
Шийна остеохондроза: правете кръгови движения около 7-ия прешлен. Ще го откриете като наклоните главата си - той е най-издаден от всички прешлени. Движете вендузата по часовниковата стрелка, без да я опирате в прешлена 11 - 15 пъти (движенията трябва да бъдат нечетен брой). След приключване на процедурата направете масаж на трапецовидните мускули от главата към раменете.
Простудни заболявания, пневмонии и бронхити: масажирайте долните ъгли на лопатките в посока към раменете, а страничните повърхности на гръдния кош към дясното и лявото рамо. Вследствие на вендузния масаж дишането се подобрява, а телесната температура се понижава. След приключване на процедурата болният трябва да се увие в одеяло и да пие чай с малина или лимон.
Миозити:
на кръстните мускули: масажирайте кръста;
на предраменните мускули: масажирайте мускулите на задната повърхност на гърба и шията;
Радикулит: масажирайте областта на кръста. Ако болката рефлектира и в краката, направете масаж и на задната повърхност на краката.
Целулит: направете вендузен масаж на мускулите на седалището и бедрата. Движете вендузите в кръг, в зиг заг или по права линия (всеки вид по 5-6 пъти). Под действието на вендузния масаж се осъществява механично разделяне на мастните клетки. За по-добър ефекта намажете масажираната повърхност с крем против целулит. Провеждайте масажите поне 1 месец.
Внимание!
При апандисит и хронична херния не трябва да масажирате вътрешната част на бедрата.

За повишаване на имунитета на слабите, често боледуващи хора: използва се методът на автохемотерапията. Той се състои в прилагането на вендуза в режим на дълбок вакуум върху кожата на седалището. Лечението трябва да продължи 1 месец.
Травми (за нормализиране на лимфния и кръвния поток, облекчаване на болката, успокояване на хематоми и отоци, регенериране и възстановяване на тъканите, нормализиране на окислително-възстановителните процеси): масажът започва от травмираната зона и продължава към принадлежащите към нея участъци.
Начин на употреба:
Дезинфекцирайте вендузите като ги избършете 2 пъти за интервал от 10 мин. с марлена салфетка, напоена с 3%-ен разтвор на водороден пероксид с добавено 0,5% почистващо средство или в 1%-ен разтвор на хлорамин.
При провеждане на процедурите пациентът трябва да бъде в седнало или легнало положение. За по-добро засмукване на вендузите можете да намажете кожата с вазелин, масажен крем или стерилно растително масло. За да поставите вендузата, силно притиснете балона по средата с пръстите на ръката, поставете гърлото й плътно върху кожата и отпуснете. Ако ще правите вендузен масаж на дете, трябва да внимавате за "дозирането" на вакуума и да притиснете по-леко балона.
След приключване на процедурата, махнете вендузата, като хванете балона с пръстите на ръката си. Процедурата трябва да продължи 20 - 25 мин., а самото лечение - в зависимост от симптомите и пациента, който го провежда.

Противопоказания:

кръвотечения в белия дроб;
туберкулоза на белия дроб в активен стадий;
нарушения на ритъма на сърцето;
хипертония 3-та степен;
хеморагична диатеза;
доброкачествени и/или злокачествени тумори;
кожни заболявания;
силна чувствителност на кожата;
заболявания на кръвта;
силно изтощение на болния.
Внимание!
Не трябва да поставяте вендузите върху гръбначния стълб, в областта на бъбреците, сърцето и млечните жлези при жените.
Трябва да съгласувате всички процедури с Вашия лекуващ лекар.

Материал: силикон.

Размери:

вътрешен диаметър: 30 мм.
външен диаметър: 54 мм.
Опаковка: 2 броя вендузи.

 

Коментари

Свързани продукти

СИЛИКОНОВА ВЕНДУЗА подобрява на периферната циркулация на кръвта, лимфата и междутъканната течност * 2 СИЛИКОНОВА ВЕНДУЗА подобрява на периферната циркулация на кръвта, лимфата и междутъканната течност * 2
12.25 лв