Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  СЕЛЕН ПРО * 60 таблетки

СЕЛЕН ПРО * 60 таблетки

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 109287 Добави в любими
20.60 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАЛИВИТА СЕЛЕН ПРО таблетки * 60

Модерен помощник
Благотворното въздействие на селена върху човешкия организъм вече е познато на все по-широк кръг хора от много страни. По стечение на обстоятелствата, само в по-развитите индустриални страни са събрани достатъчно сведения, потвърждаващи, че селенът също може да се причисли към групата на антиоксидантите и затова играе важна роля за запазване на здравето. Селенът има изключително важна роля за здравето на човека. Организмът ни се нуждае само от няколко микрограма от този микроелемент.

Повърхността на някои части на планетата е извънредно бедна на селен. Така например в Нова Зеландия, където растителността, която пасе едрия рогат добитък е бедна на селен, животните страдат от болести на сърцето и мускулите. В същото време трябва да споменем, че нуждите от селен за хората все още се осигуряват чрез внос на жито от Австралия.

Установено е, че много заболявания на сърцето, които се наблюдават в Китайската област – Кешан се дължат на селенов дефицит. Дълго време причината за тези нарушения не е била известна и заболяването е получило името си – „Кешански синдром”.

На селена се отдава огромно значение за профилактика на болестите на цивилизацията (главно при туморните заболявания, заболяванията на сърдечно-съдовата система и кръвоносните съдове), за които вредното влияние на свободните радикали е значително. В процеса на обмяна на веществата в клетките се освобождават т. нар. свободни радикали. Те увреждат клетъчните мембрани, унищожават дезоксирибонуклеиновата киселина (ДНК) и са отговорни в най-голяма степен за генералното изтощаване на организма, характерно за процесите на стареене.

Изследванията категорично доказват, че действието на антиоксидантите е много благоприятно, тъй като неутрализират свободните радикали. Най-важните антиоксиданти са: Витамин С, Е, бета каротен и селен.

В последно време вниманието на специалистите беше привлечено от свойствата на селена и неговото действие като противовъзпалително средство, намиращо успешно приложение за профилактика и терапия при възпалителни заболявания на двигателната система. Неутрализира влиянието на някои канцерогени и осигурява защита от развитие на тумори. Селенът е важен за функционирането на панкреаса и за еластичността на тъканите. Употребата на селен при жените в менопауза облекчава топлите вълни и физиологичния дискомфорт.

Антиоксидантните му свойства оказват положително действие върху оптималното функциониране на имунната система и при спермогенезата. Мъжете имат още по-големи потребности от селен, тъй като той главно се концентрира в тестисите и големи количества от него се губят със спермата. Селенът намалява образуването на пърхот. Важно е да се знае, че селен и витамин Е имат синергично действие за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и синтеза на антитела. Ето защо е по-добре да се вземат заедно, отколкото поотделно.

Селенът възпрепятства или поне забавя стареенето на тъканите. Недостиг или липса на селен водят до ранна загуба на имунитет, туморни и сърдечно-съдови заболявания.

Природни източници на селен са: пшеничен зародиш, трици, кромид лук, домати, броколи, риба тон и др.

Състав:
Активни съставки в една таблетки:

  • Селен (в хелатна форма) - 50 mcg.

Начин на приложение:
По 1 таблетка на ден.

Внимание!

  • Селенът се абсорбира и усвоява по-добре в хелатна (органична) форма, отколкото във вид на неорганични соли. Разбира се Pro Selenium съдържа селен в хелатна форма.

Допълнителна информация:

  • Дневната нужда от селен е около 20-200 mcg.
  • Не се препоръчва надвишаването на горната граница. Предозирането е нежелателно, защото може да има вредно за здравето действие.

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 60 таблетки.

Производител: Calivita International, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

СЕЛЕН ПРО * 60 таблетки СЕЛЕН ПРО * 60 таблетки
20.60 лв