Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за приложна психология  »  ИК ШАМБАЛА  »  РЕЛИГИЯТА НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ - МИХАИЛ КОРАСТОВЦЕВ, ШАМБАЛА

РЕЛИГИЯТА НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ - МИХАИЛ КОРАСТОВЦЕВ, ШАМБАЛА

Назад към Книги за приложна психология
Арт.№: 279 Добави в любими
15.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Религията на древен Египет

ISBN: 9548126451
Година на издаване: 2004
Език: български
Корици: меки
Страници: 456

Древноегипетската религия е съществувала около 3500 години. За разлика от много други, тя има добре описана хронология, в която ясно се виждат многобройните и аспекти – култ, тотеизъм и фетишизъм, космогония и теогония, монотеизъм и политеизъм... Тази религия е толкова многолика, в нея има различни представи за задгробния живот, множество митове. В нея са засегнати проблеми на етиката с религията, изкуството с науката, а фараона е издигнат в божество. Още в древното египетско царство е имало писменост, което помага на днешните учени да изучат религиозните схващания на египтяните, а йероглифите са били разчетени от Жан-Франсоа Шамполион, благодарение на Розетския камък.
Религията на Египет от древността е истински феномен, тъй като в различните части на страната са съществували редица противоречиви вярвания, които са възникнали в различни периоди. Жреците от религиозните средища като Тива, Мемфис, Хелиопол и Хермопол се опитват да обединят цялото това многообразие, но и до последно не успяват да го сторят.
В тази книга Вие ще намерите едно от най-стойностните изследвания на древноегипетската религия, погледната през призмата на съвремието.

Коментари

Свързани продукти

РЕЛИГИЯТА НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ - МИХАИЛ КОРАСТОВЦЕВ, ШАМБАЛА РЕЛИГИЯТА НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ - МИХАИЛ КОРАСТОВЦЕВ, ШАМБАЛА
15.00 лв