Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за езотерика  »  НОВА ЕПОХА ЕООД  »  РАЗУМЪТ НА ЦВЕТЯТА - МОРИС МАТЕРЛИК, НОВА ЕПОХА

РАЗУМЪТ НА ЦВЕТЯТА - Морис Матерлик

Назад към Книги за езотерика
Арт.№: 5 Добави в любими
8.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 4.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Разумът на цветята - Морис Метерлинк

Издател: Нова Епоха
ISBN: 9789549136180
Година на издаване: 2008
Език: български
Корици: меки
Страници: 108

Тази книга ни пренася в едно научно и едновременно с това мистично пътешествие до мистериозния свят на цветята. В него ще открием един невероятен разум и силна воля за живот. Ние хората гледаме на природата предимно от към материалната страна на нещата и малцина от нас си дават сметка за пътя на растенията от семенце през цвят и накрая до плод.
Автор на тази книга е белгийският поет и драматург Морис Метерлинк. Той придобива популярност в края на ХІХ – ти век, когато пише редица пиеси свързани с фатализма и мистицизма. През 1911г. Метерлинк е награден с Нобелова награда за литература, но противно на очакванията популярността му спада след това. Интересно е, че Римокатолическата църква вкарва всички негови творби в т.н. Индекс на забранените книги. През 1932г. той получава благородническата титла граф от белгийския крал Албер І. Скоро след това бяга от войната в САЩ, но след нейния край се връща в Ница, където умира през 1949г.

Коментари

Свързани продукти

РАЗУМЪТ НА ЦВЕТЯТА - Морис Матерлик РАЗУМЪТ НА ЦВЕТЯТА - Морис Матерлик
8.00 лв