Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за хранене и здраве  »  CVETITA  »  ПЮР ГОЛД КОЕНЗИМ Q10 капсули * 60 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ + КНИГА

ПЮР ГОЛД КОЕНЗИМ Q10 капсули * 60 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ + КНИГА

Назад към Книги за хранене и здраве
Арт.№: 98367 Добави в любими
45.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ПЮР ГОЛД КОЕНЗИМ Q10 капсули * 60 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ + КНИГА 

Акценти на продукта:

 • Притежава силни антиоксидантни свойства.
 • Спомага за възстановяване на оптималните енергийни нива.
 • Поддържа работата на сърдечния мускул.
 • Допринася за намаляване на оксидативните увреждания.
 • Подпомага функциите на сърдечносъдовата система.

Интересни факти за CoQ10:
Коензим Q10 е съединение, което помага за генериране на енергия в клетките. Произвежда се от човешкото тяло по естествен начин, но с възрастта синтезът му в организма намалява. С недостига на CoQ10 са свързани здравословни проблеми като: диабет, мозъчни нарушения, някои състояния на рак и сърдечни заболявания.

Какво е CoQ10?

Коензим Q10 е съединение, произвеждано от човешкото тяло, което присъства в митохондриите на клетките. Тези органели отговарят за производството на енергия. Предпазват тялото от оксидативен стрес и болестотворни вируси и бактерии.
С възрастта производството на CoQ10 значително намалява. Възможните причини за това са:

 • Странични ефекти от лечение със статини (медикаменти за понижаване нивата на холестерол).
 • Оксидативният стрес, на който са изложени клетките, вследствие естествените процеси на стареене.
 • Повишената нужда от страна на органите и тъканите, в следствие на заболяване.
 • Недостиг на витамин В6.
 • Състояние, при което човешкият организъм не може да произвежда и използва правилно CoQ10 и генетична предразположеност.

Ето и основните ползи от CoQ10 за организма:

1. Помага за лечение на сърдечна недостатъчност - CoQ10 може да:

 • Редуцира оксидативните увреждания (натрупването на свободни радикали).
 • Подобри функциите на сърдечно-съдовата система.
 • Помогне за възстановяване и поддържане на оптималните енергийни нива.

2. Увеличаване на фертилитета - както на мъжете, така и на жените:
Антиоксидантните свойства на CoQ10 могат да повлияят положително върху концентрацията, активността и качеството на сперматозоидите. Също така подобряват многократно качеството и количеството на яйцеклетките.

3. Подобрява състоянието на кожата:
Прилаган директно върху кожата, CoQ10 увеличава нейната антиоксидантна защита и намалява увреждането, което й нанасят слънчевите лъчи. Действа, като увеличава производството на енергия в дермалните клетки. Също така допринася за заличаване на бръчките.
Според много изследвания, допълнителният прием на CoQ10 може да помогне за намаляване на риска от рак на кожата.

4. Премахва главоболието:
Недостигът на CoQ10 в организма може да доведе до по-малко енергия в мозъчните клетки. Вследствие на това, е възможно да възникне мигрена. Допълнителното приемане на CoQ10 под формата на хранителна добавка подобрява функциите на митохондриите в мозъчните клетки. Така може да помогне за предотвратяване на появата и облекчаване на симптомите на главоболие.

5. Благоприятен ефект при физически натоварвания:
Функциите на мускулите могат да бъдат нарушени от натрупването на голямо количество свободни радикали. Това води до по-бързо изморяване по време на тренировка и по-бавно и трудно възстановяване след нея. Нарушенията във функциите на митохондриите намаляват енергията на мускулите. Коензим Q10 повишава физическите резултати, като редуцира броя на свободните радикали в мускулните клетки и подобрява работата на митохондриите.

6. Незаменима помощ при диабет:
Чувствителността към инсулина се повишава от допълнителния прием на CoQ10. Съединението, също така, помага за понижаване нивата на кръвната захар и предпазва от затлъстяване.

7. Превенцията срещу злокачествени образувания:
Коензим Q10 играе важна роля за защита на клетъчната ДНК. Също така допринася за запазване целостта на клетките. Съединението не позволява натрупване на свободни радикали, които могат да бъдат причина за увреждане на тяхната структура. Също така стимулира синтеза на енергия. Всички тези негови полезни свойства предпазват организма от появата на злокачествени заболявания и техни рецидиви.

8. Подобрява мозъчната функция:
Мозъкът, тъй като е богат на мастни киселини и се нуждае от голямо количество кислород, е много податлив на натрупване на свободни радикали. Това увеличава синтеза на вредни съединения, които могат да повлияят негативно на паметта и концентрацията. Също така напредването на възрастта е свързано със спад във функциите на митохондриите да генерират енергия. Това може да бъде причина за смърт на мозъчни клетки и да причини заболявания като Паркинсон и Алцхаймер. Тъй като е доказано, че допълнителният прием на Q10 подпомага борбата срещу свободни радикали в мозъчните клетки, действието на вредните съединения, които могат да причинят мозъчни заболявания, намалява.

9. Защита на белите дробове:
Белите ни дробове всекидневно "контактуват" с кислорода. Това ги прави много податливи на натрупване на големи количества свободни радикали. Твърдите частици във въздуха и замърсената околна среда повишават оксидативните увреждания, нанасяни на белодробните клетки. Ниските нива на коензим Q10 в тях и слабата антиоксидантна защита често пъти са причина за възникване на белодробни заболявания: бронхити, астма, усложнения след грип и настинки, дори ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест). CoQ10 може да намали натрупването на свободни радикали в белите дробове, които са основна причина за появата и задълбочаването на редица белодробни проблеми.

Състав:

Съдържание за 1 капсула
Коензим Q10 50 мг
Зелен Чай - екстракт 11,5 мг
Кайсиево масло 168,5 мг
Пчелен Восък 15 мг
Слънчогледов лецитин 35 мг

Начин на употреба: Приемайте по 1 софтгел капсула с храната. Максималната препоръчителна дневна доза е 3 капсули. Тъй като коензим Q10 е мастно разтворим, се препоръчва да се приема с храна или да се взема заедно с продукти, които го комбинират с масла, за да се подобри абсорбцията му.

Добавката може да се приема без прекъсване, ако се спазва препоръчителната дневна доза.

Внимание: Трябва да преустановите приема и да се консултирате с вашия лекуващ лекар, ако след употреба на този продукт почувствате някакъв дискомфорт.

Съхранение: На тъмно, студено и сухо място, без достъп на деца, при температура до 25°C.

Продуктът се предлага с подарък - книгата "Лечебната сила на коензим Q10" от д-р Димитър Пашкулев. В нея се описва положителното въздействие на съединението при някои от най-често срещаните болести на 21 век:

 • хипертония;
 • висок холестерол;
 • инфаркт;
 • рак на гърдата;
 • исхемична болест на сърцето;
 • коронарна недостатъчност.

Опаковка: 60 софтгел капсули +  подарък книга.

Произведен в ЕС от: "Цветита Хербал" ЕООД, България.

Коментари

Свързани продукти

ПЮР ГОЛД КОЕНЗИМ Q10 капсули * 60 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ + КНИГА ПЮР ГОЛД КОЕНЗИМ Q10 капсули * 60 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ + КНИГА
45.00 лв