Назад  |   Начало  »  Пособия  »  Уреди  »  Уреди - затоплящи  »  CASADA  »  ПЪЛНИТЕЛ ЗА ПОДГРЯВАЩА ЯКА FOX

ПЪЛНИТЕЛ ЗА ПОДГРЯВАЩА ЯКА FOX

Назад към Уреди - затоплящи
Арт.№: 109153 Добави в любими
29.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАСАДА ПЪЛНИТЕЛ ЗА ПОДГРЯВАЩА ЯКА FOX

Състав: Натриев Ацетат (готварска сода + оцет).
Температура на замръзване + 54 ºС.

Подгряващата подложка произвежда топлина. Когато съдържанието на подгряващата подложка е в течно състояние и на стайна температура, то е супер-охладена течност. Когато металният диск в подложката се огъне, подложката замръзва (кристализира) и започва да генерира топлина. Това е така наречената екзотермична реакция.
В подгряващата подложка се използва натриев ацетат (готварска сол и оцет), който замръзва (кристализира) при 54 ºС (130 °F) и може да бъде охладен в запечатан плик до -5 ºС (23 °F). Чрез огъване на металния диск в подложката и връщането му веднага в изходна позиция, охладената течност замръзва (кристализира) и температурата на подложката се увеличава до максималната й точка на замръзване, а именно 54 ºС. След около час, подложката се охлажда и трябва да бъде „презаредена”, за да могат кристалите да се върнат обратно в охладено състояние. Този процес може да бъде повтарян многократно.

“Презареждането” е лесно. Осъществява се чрез стопяване на кристалите и тяхното охлаждане. Най-лесният и сигурен начин е чрез варене на подложката (за около 10 минути), докато всички кристали се стопят. Когато подложката е отново в напълно течно състояние, я оставете да се охлади на стайна температура, след което е готова да се използва отново. Дори и един останал кристал, може да активира реакцията, така че се уверете, че сте „сварили” подложката добре.
Процесът на активиране на реакцията и на топене на кристалите може да се повтаря стотици пъти, докато подложката е добре запечатана.

Начин на употреба: За да активирате реакцията на отделяне на топлина, огънете металната пластина. Веднага започват да се образуват кристали и пълнителят се втвърдява, отделяйки топлина. Този ефект трае около час. За да „презаредите” термо-пълнителя, го поставете във вряща вода и варете, докато всички кристали се разтворят и съдържанието на плика е отново напълно безцветно. След това го извадете от водата, за да се охлади на стайна температура. След като термо-пълнителят изстине, той е готов да се използва отново. Ако случайно започнат да се образуват кристали, докато пълнителят изстива, повторете горните стъпки. При правилна употреба, термо-пълнителят може да се използва повече от 100 пъти. Той съдържа вода и натриев ацетат за хранителни цели и пластина от неръждаема стомана. Металната пластина в течността създава верижна реакция, в резултат на което пълнителят кристализира. Топлината се отделя, тъй като цялата течност не кристализира веднага. Молекулите, които първоначално не са необходими за нагряване до максималната температура, остават течни и кристализират, когато е необходимо, за да се поддържа максимална температура. Този ефект трае около 40-60 минути, като пълнителят постепенно изстива. След като термо-пълнителят е отдал цялата топлина, той остава в кристализирано състояние, докато не се „презареди”. Може да поставите пълнителя в топла вода преди да го активирате. Предварителното загряване на пълнителя не променя максималната температура, която той достига, но увеличава продължителността на отделяне на топлина. Колкото по-топъл е пълнителят, когато е активиран, толкова по-дълго остава топъл. Възможно е термо-пълнителят да се активира сам, ако бъде замразен. Ако това се случи, „презаредете” пълнителя преди употреба. За да избегнете това, винаги съхранявайте термо-пълнителя на място, където няма да замръзне.

Важно! Съдържанието на термо-пълнителя е безопасно и не е вредно за околната среда. Ако по невнимание пълнителят бъде спукан, течността ще се втвърди. Замърсените повърхности и дрехи лесно се почистват с вода (след това изперете дрехите или друг текстил по нормален начин). Не е подходящ за консумация! Да се съхранява на място, недостъпно за деца и домашни любимци. Никога не нагрявайте термо-пълнителя в микровълнова печка.

Производител: CASADA, Германия.

Коментари

Свързани продукти

ПЪЛНИТЕЛ ЗА ПОДГРЯВАЩА ЯКА FOX ПЪЛНИТЕЛ ЗА ПОДГРЯВАЩА ЯКА FOX
29.00 лв