Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за детска и юношеска литература  »  ИК КИБЕА  »  ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА - графична новела, ПЕТЪР СТАНИМИРОВ

ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА - графична новела, ПЕТЪР СТАНИМИРОВ

Назад към Книги за детска и юношеска литература
Арт.№: 99735 Добави в любими
25.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Инфо за ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА - графична новела, ПЕТЪР СТАНИМИРОВ

ISBN: 954-474-804-3
Година на издаване: 2018
Език: български
Корици: мека
Страници: 96

Непреходната тема за битката между светлината и мрака, доброто и злото, свободната воля и предопределението поставя извечния въпрос за силата на любовта и значението на изборите, които правим в живота си.
Графичната новела „Пръстенът на нибелунга“ пресъздава шеметно приказния свят на средновековния немскоезичен епос.
От самото начало на битието Игдразил, огромното ясеново дърво, се носеше по вълните на времето. В корените му извираше Изворът на познанието и там трите Норни неуморно предяха нишките на съдбите и ги втъкаваха в гигантско платно. Светове бяха окичили дървото като едри плодове: Хелхайм, царството на Йорд – богинята на Земята; студеният Йотунхайм - дом на могъщите великани; Нибелхайм, в чиито недра джуджета нибелунги копаеха злато и сребро; Асгард, където живееха боговете, а в средата се намираше Мидгард, светът на хората.
А най-желаното и най-страховито съкровище по целия Игдразил сияеше на скала насред бурното течение на могъщия Рейн: буца злато, прашинка от окото на Имир. Пазеха го три сестри нимфи и неизпълнима заръка - да го вземе в ръка би могъл само онзи, пожертвал любовта. Изтръгнал я из корен от душата си. Мнозина бяха загинали заради страстта да притежават Рейнското злато и ден не минаваше без отчаян удавник, защото обещаваше и награда неизмерима: според предсказанието направен от него Пръстен щеше да владее всички светове и да ги подчини на волята си. Неведнъж върховният бог Вотан въздишаше по могъществото, което татко Рейн къпеше с вълните си.

 

Коментари за ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА - графична новела, ПЕТЪР СТАНИМИРОВ

Свързани продукти

ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА - графична новела, ПЕТЪР СТАНИМИРОВ ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА - графична новела, ПЕТЪР СТАНИМИРОВ
25.00 лв