Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CVETITA  »  ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК балансира чревната флора* 30таблетки , ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК балансира чревната флора* 30таблетки , ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 84702 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Инфо за ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК балансира чревната флора* 30таблетки , ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК таблетки * 30 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

Думата "пробиеш" е с гръцки произход и в буквален превод означава „за живот", от „pro" -„за" и „bios" - „живот". Затова, неслучайно, пробиотиците са наричани още „бактериите на живота". Пробиотикът е съвкупност от живи микроорганизми, които играят основна роля за правилното функциониране и протичане на всички процеси в тялото. Като полезни микроорганизми, те допринасят за балансиране на микрофлората в човешкото тяло и са основните отговорници за имунната сила на организма.

Какво представляват полезните бактерии и кои оттях се съдържате Проби Макс? Полезните бактерии, наричани още „пробиотични бактерии", се делят в три основни групи:

1. Лактобацили - Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus helveticus.

2. Бифидобактерии - Bifidobacterium spp, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium breve.

3. Млечно-кисели коки - Lactobacillus lactis, Lactobacillusfaecium, Streptococcus thermophiles.

Сред тях, най-известните и с доказано действие са: Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus. Една част от тях присъстват във флората на човешкия организъм през целия му живот - например част от лактобацилите. Други са част от стомашно-чревната среда в ранна възраст и с годините техния брой намалява, дори изчезва -като бифидобактериите. Трети могат да бъдат набавяни единствено чрез външен прием на храни или добавки. Такава е Lactobacillus bulgaricus. Когато навлезе в организма, Lactobacillus bulgaricus се съединява задължително с друга бактерия - Streptococcus thermophiles. В комбинация и с Lactobacillus acidophilus, те успяват бързо да преобразуват млечните захари, които приемаме с храната, в млечна киселина, която е основата на естествената, балансирана РН среда в организма. Получава се комбинация, която в пъти подобрява храносмилането и усвояването на храната, засилва имунната система на организма щ има мошен антибактериален ефект.

Проби Макс е пробиотичен продукт, в който се съдържат следните щамове полезни живи бактерии: съдържание в една таблетка - 5х109 Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium spp, Lactobacillus lactis, Lactobacillus casei.

Как действа Проби Макс?

 • Балансира чревната флора и нормализира нивата на РН в стомаха.
 • Спомага за по-лесно, бързо и пълноценно усвояване на храната, минералите и витамините.
 • Отговаря за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт и подобрява устойчивостта на стомаха.
 • Подпомага и подобрява имунната сила.
 • Пречиства организма от вредни бактерии и вируси.
 • Спомага за облекчаване натоварването на черния дроб, като унищожава вредните вещества, преди да са стигнали до него.
 • Предпазва от развитието на гнилостни процеси в организма, резултат от приема на храни, които трудно се разграждат.
 • Увеличава устойчивостта на организма към инфекции, които могат да са предпоставка за развитието на редица ракови, туморни и други сериозни заболявания.
 • Подобрява състоянието на кожата.
 • Спомага за понижаване нивата на лошия холестерол.
 • Подпомага смилаемостта на лактоза при хора, които страдат от затрудненото и усвояване.
 • Укрепва и балансира средата в организма, по време и след антибиотично лечение. 

Какъв е необходимият прием на Проби Макс?

За поддържане на балансирана и здрава среда в организма: 1 таблетка дневно, на гладно. Може да се приема без ограничения в периода на прием.

За възстановяване на нарушен баланс, в резултат от антибиотично лечение или стрес: 2 таблетки дневно, разделени в два приема, преди храна. Така може да се приема за период от 1 месец. След това е добре да се премине на поддържаща доза -1 таблетка дневно.

Защо е добре да се приема всеки ден?

Организмът ни постоянно е подложен на атаки от вируси и бактерии от различен характер. Най - известна и разпространена причина за дисбаланс в организма е приема на антибиотици. Антибиотичните лекарства атакуват и унищожават не само причинителите на инфекции, но и пробиотичните добри бактерии. Но има и много други причинители, с които се срещаме ежедневно и също нарушават естествената ни среда. Замърсен въздух, прием на хлорирана вода, преработени храни или такива, които трудно се усвояват от организма, цигари, алкохол, дори стрес. Освен това някои от полезните бактерии, като Lactobacillus bulgaricus, след като навлязат в организма, живеят 10-15 дни. След този период те биват отмити по естествен път.

Или накратко - правилното съотношение между полезни и вредни бактерии в човешката микрофлора е от основно значение за цялостното здравословно състояние и имунния отговор на тялото. Ето защо, само ежедневния и постоянен прием на пробиотик Проби Макс може да осигури поддържането на нормален баланс и устойчивост на организма.

Проби Макс се приема лесно:

1. С чаша вода.

2. Подходящ е за смучене или сдъвкване. По този начин живите бактерии се активизират и започват да действат още в устната кухина.

Проби Макс за Спорта:

Когато се приемат изолирани протеини и аминокиселини, често усвояването им е трудно за организма. Освен това, те са бедни на витамини, минерали и микроелементи. Това се дължи на технологиите на извличането и обработката им. Пробиотичните бактерии, приемани под формата на хранителна добавка, могат да подобрят усвояването на почти всяка протеинова и не протеинова добавка и аминокиселина до над 80%. Проби Макс има и други ползи за активно спортуващите:

 • Спомага за по-бързото и правилно усвояване на храната и хранителните добавки: белтъци, протеини, аминокиселини, витамини и минерали. Това стои в основата на мускулния растеж.
 • Пречиства организма от бактерии, навлезли в резултат от прием на вредни химични вещества.
 • Ускорява метаболизма и подобрява храносмилането.
 • Създава здрава среда, необходима за протичането на ефективен хранителен режим.

По непотвърдени данни - може да спомогне за регулиране на апетита: при понижен апетит - да го повиши. В обратния случай при изразен апетит - да го намали. Това е така, защото при по-добро усвояване на храната, организмът се засища по-лесно и пълноценно.

СъхранениеПрепоръчително е Проби Макс да се съхранява в хладилник или фризер при температура от -20°С до +5°С. Така, максимален брой пробиотични микроорганизми се запазват живи за по-дълго време.

Опаковка: 30 таблетки

Производител: ЦВЕТИТА ООД, България

Коментари за ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК балансира чревната флора* 30таблетки , ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

Свързани продукти

ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК балансира чревната флора* 30таблетки , ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ ПРОБИ МАКС ПРОБИОТИК балансира чревната флора* 30таблетки , ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ