Назад  |   Начало  »  Книги  »  Правна литература  »  СИЕЛА  »  ПРАВО И ВЛАСТ - СИМЕОН ГРОЙСМАН

ПРАВО И ВЛАСТ - СИМЕОН ГРОЙСМАН

Назад към Правна литература
Арт.№: 128353 Добави в любими
22.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ПРАВО И ВЛАСТ - СИМЕОН ГРОЙСМАН -  СИЕЛА

Авторът Симеон Гройсман споделя, че за да имаш власт върху някого значи да можеш едностранно да определяш поведението му. Така правото и властта трябва да вървят ръка за ръка. Правото изисква да е на лице подчинение, за да има ефективен ред, а властта използва механизмите му, за да усили въздействието си чрез индивидуални и общи заповеди. Мнението, че властта може да използва правото, а то по правило е нейно творение, носи със себе си страх от безграничен произвол, обгърнат във формите на правното регулиране. Философията на правото последователно спори как властта да бъде ограничена от законите, а те да бъдат дадени в ръцете на правилната власт.
Изследването разглежда отношението между властта и правото през погледа на основни понятия на Общата теория на правото. Тази проблематика е разгледана в историческото си развитие чрез анализ на учения, които първо утвърждават, а после отричат суверенитета като неограничена власт на държавата върху нейните поданици.

Симеон Гройсман е главен асистент по Обща теория на правото в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски". Адвокат в Софийската адвокатска колегия и съдружник в адвокатско дружество "Лозанова и Гройсман“. Той е представител на неправителствената организация с културна и благотворителна цел „Башкортостан – България“.

Издателство: Сиела
Автор: Симеон Гройсман
Година на издаване: 2020 година
Корица: мека
Страници: 444
ISBN: 9789542831327

Коментари

Свързани продукти

ПРАВО И ВЛАСТ - СИМЕОН ГРОЙСМАН ПРАВО И ВЛАСТ - СИМЕОН ГРОЙСМАН
22.00 лв