Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  ПЕСЕНТА НА МОРЯКА - КЕН КИСИ - СИЕЛА

ПЕСЕНТА НА МОРЯКА - КЕН КИСИ - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 86862 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ПЕСЕНТА НА МОРЯКА - КЕН КИСИ - СИЕЛА 

Книгата е издадена през 1992 година и е титулувана като последния голям роман на Кен Киси, съпоставен по внушение и размах с култовия „Полет над кукувиче гнездо”. „Песента на моряка” е високолитературна антиутопия, която авторът разполага в днешно време. История за непреходните ценности сред суетнята на глупостта, разкриваща истината сред един прояден от лъжи свят.

Действието се развива на последното кътче на Земята, непокварено от цивилизацията и екологичната криза - Куинак, Аляска. Хората там живеят просто и ясно - с усилен труд си вадят хляба, имат своите малки радости, бегло се интересуват от случващото се по света и не желаят да са част от всеобщата лудост.

На борда на тузарската яхта „Сребърната лисица“, идва съблазънта. Лодката е собственост на най-известния режисьор в света - Герхард Стюбинс. За дестинация на заснемане на мащабна холивудска екранизация на легендата за инуитската принцеса Шуула е избран Куинак. За да се осъществи, обаче, този проект, жителите на градчето трябва да дадат съгласието си. В същото време се оказва, че на борда на яхтата има човек, който иска да разчисти сметките си с тях.

В опасност е последното чисто кътче на Земята, защото светът е дошъл при жителите на Куинак. Вече е определена и цената за душите им.

Издателство: Сиела.
Страници: 528.
Преводач: Йолина Миланова.
Година на издаване: 2018.
Език: български.
Корица: твърда.
Тегло: 600 гр.
ISBN: 9789542826996.

Коментари

Свързани продукти

ПЕСЕНТА НА МОРЯКА - КЕН КИСИ - СИЕЛА ПЕСЕНТА НА МОРЯКА - КЕН КИСИ - СИЕЛА