Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  BLACK FLAMINGO  »  ПЕРФЕКТНИЯТ КЕЛНЕР - АЛЕН КЛОД ЗУЛЦЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО

ПЕРФЕКТНИЯТ КЕЛНЕР - АЛЕН КЛОД ЗУЛЦЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО

Назад към Художествена литература
Арт.№: 43055 Добави в любими
16.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Перфектният келнер – Ален Клод Зулцер

ISBN: 9789542915850
Година на издаване: 2016
Език: български
Корици: меки
Страници: 183

Масю Ернесте е келнер в един швейцарски грандхотел. Внимателен, безупречен, незабележим, той е просто перфектен келнер. Само две решаващи събития прекъсват монотонността на продължаващото десетилетие сервиране, разчистване, изчакване на посетителите – неговата голяма любов към 19-годишния стажант келнер Якоб, която рухва след една година щастие, и пристигането на едно писмо от Америка тридесет години по-късно. В него Якоб, който някога е изоставил Ернесте, за да последва в Ню Йорк като секретар и таен любовник един гост в хотела, известния писател Юлиус Клингер, го моли за помощ.

Ален Клод Зулцер е роден в Базел през 1953 г. Живее там, както и в Берлин и Елзас, и работи като писател и преводач на свободна практика. Публикувал е няколко романа, преведени на много езици. Сред тях са „Сиамските близнаци“, „Частни уроци“, „В неподходящо време“, „Извън релсите“. Член е на журито на литературния конкурс Ингеборг Бахман в Клагенфурт. Носител е на големи награди, между които Херман Хесе за 2009 г. и културната награда на град Базел за 2013 г.

За романа си „Перфектният келнер“ получава през 2008 г. френската награда „Медичи“.

Коментари

Свързани продукти

ПЕРФЕКТНИЯТ КЕЛНЕР - АЛЕН КЛОД ЗУЛЦЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО ПЕРФЕКТНИЯТ КЕЛНЕР - АЛЕН КЛОД ЗУЛЦЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО
16.00 лв