Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  NATURPHARMA  »  ПЕАНИЛ защита на клетъчно ниво * 15 капсули

ПЕАНИЛ защита на клетъчно ниво * 15 капсули

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 113374 Добави в любими
17.88 лв 18.82 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

 

Пеанил представлява препарат, комбиниращ L-аскорбинова киселина (витамин С) и палмитоилетаноламидът (ПЕА). Спомага за правилното функциониране на нервната система и имунитета, създава ефективна защита за клетките срещу оксидативен стрес и намалява чувството за умора и отпадналост.

Пеанил - механизъм на действие:
Приблизително 20% от населението е засегнато от хронична болка, а процентът се увеличава сред хората в напреднала възраст, достигайки 45% до 80%. Това е свързано с реакциите на нервната система към различни дразнения, които възникват.

За разлика от острата болка, хроничната болка най-често е свързана с неврогенно възпаление, което причинява увреждания на нервите, които започват да изпращат повтарящи се сигнали за болка, наподобявайки повредена аларма. Така с времето се стига до невъзможност за овладяване на болковият сигнал, а болката става все по-силна.

Въпреки че сигналите за болка се обработват от нервната система, отношение има и имунната система, създавайки свръхчувствителност при хроничната болка. Имунни клетки се активират, освобождавайки медиатори от мастоцитите, разположени в близост до нервните окончания. Това създава повишена чувствителност на периферните рецептори за болка и, от своя страна, повишават отговора на невроните в централната нервна система. А невъзможността за овладяване на процеса води до хронично възпаление и болка.

  • Палмитоилетаноламидът (ПЕА) е вещество, образуващо се естествено в организма, в случаи на вредни въздействия, стрес или травми. Известно е, че ПЕА възпрепятства освобождаването на медиатори на възпалението от имунните клетки и по този начин овладява възпаления на нервната тъкан, създавайки противоболков ефект. Но при поява на хронична болка количеството на Палмитоилетаноламид, произвеждано от организма е недостатъчно и е препоръчителен допълнителен прием. Над 30 клинични проучвания с повече от 6000 пациенти доказват ползите на ПЕА като противовъзпалителна и противоболкова терапия.
  • Витамин С е с доказано силно антиоксидантно свойство, намалявайки вредното въздействие на свободните радикали, образуващи се при възпалението на нервната тъкан и така я предпазва. В допълнение на тези ефекти през последните години беше установено, че витамин С стимулира образуването на определени субстанции в организма, които упражняват противоболков ефект. Такива естествени за организма вещества са ендорфините, които са наречени още „хормони на щастието“, защото намаляват болката, упражняват противовъзпалителен ефект и водят до подобрение на състоянието.

Препоръчителен прием и дозировка:
Приема се по 1 капсула около 30 мин. преди хранене сутрин и вечер в продължение на 2 седмици, след което по 1 капсула дневно за период от 30-60 дни. При нужда дозата може отново да бъде увеличена на 2 капсули дневно, а продължителността на приема да бъде удължена.

Противопоказания:
Продуктът не е подходящ за употреба при бременност, кърмене и от деца под 6 години.
Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Състав (в 1 капсула):

  • Палмитоилетаноламид (микронизиран и ултрамикронизиран) - 400 мг;
  • Витамин C (L-аскорбинова киселина) - 300 мг.
Помощни вещества: микрокристална целулоза (емулгатор), силициев диоксид и NU - MAG (антислепващи агенти).

Важно!
Да се спазва препоръчаната дозировка!
Хранителната добавка да не се приема като заместител на балансирания хранителен режим!

Съхранение: В сухи и проветриви места, при стайна температура. Да се съхранява далеч от деца.

Опаковка: 15 капсули.

Производител: Plantapol S.L., Испания.

Дистрибутор: НАТУРФАРМА, България

 

Коментари

Свързани продукти

ПЕАНИЛ защита на клетъчно ниво * 15 капсули ПЕАНИЛ защита на клетъчно ниво * 15 капсули
17.88 лв 18.82 лв