Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за тайни и загадки  »  СИЕЛА  »  ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО И НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ II ТОМ - КАРЛ ПОПЪР

ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО И НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ II ТОМ - КАРЛ ПОПЪР

Назад към Книги за тайни и загадки
Арт.№: 129317 Добави в любими
50.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО И НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ II ТОМ - КАРЛ ПОПЪР - СИЕЛА

"Отвореното общество и неговите врагове" е една от най-важните книги, написани през XX век. Прочутият философ на науката Карл Попър проследява във фундаменталния си труд древните корени на онези течения в политиката, които заплашват да възпрепятстват прогреса и да запратят света в мрака на тоталитаризма. Издадена през 1945 г., тази книга представлява безкомпромисна и брилянтна защита на хуманизма, либералната демокрация и отвореното общество. Разделена е в два тома, като в първия, авторът пространно анализира философията на Платон и последователите му и открива в нея основите на тоталитарното мислене и реакцията срещу рационализма. Във втория том, Карл Попър изследва идеите на Маркс и Хегел и вдъхновените от тях политически течения и ги противопоставя на идеите на рационализма, индивидуализма, либерализма, демокрацията и отвореното общество.

За "Отвореното общество и неговите врагове" проф. Карл Попър, член на Лондонското кралско дружество, през 1976 г. получава наградата на Американската асоциация за политически науки.

Издателство: Сиела.
Издадена: 2020 година.
Страници: 488.
Корица: Твърда.
Тегло: 1.100 гр.
ISBN: 9789542831792.

Коментари

Свързани продукти

ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО И НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ II ТОМ - КАРЛ ПОПЪР ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО И НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ II ТОМ - КАРЛ ПОПЪР
50.00 лв