Назад  |   Начало  »  Книги  »  Академична литература  »  СИЕЛА  »  ОБУЧЕНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАТО СИСТЕМА - КИРИЛ ДИМЧЕВ - СИЕЛА

ОБУЧЕНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАТО СИСТЕМА - КИРИЛ ДИМЧЕВ - СИЕЛА

Назад към Академична литература
Арт.№: 44462 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ОБУЧЕНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАТО СИСТЕМА - КИРИЛ ДИМЧЕВ

В труда се изясняват функциите и структурата на обучението по български език като система. Представя се съобразена с онтологичните признаци на системата методическа теория с обяснителна и прогностична стойност.
Теоретичните постановки на автора се прилагат при анализа на съвременното състояние на обучението по български език. Резултатите от учебните занятия се оценяват в съответствие с изискванията на теорията за научния експеримент. Обосновават се схващания за промени в образованието. Предлагат се пътища как да се "семиотизира' обучението по роден език, как да се превърне в център за организиране на учебната работа и по "неезиковите" дисциплини.
Книгата е предназначена за студентите по филология, но ще отговори и на нуждите на учителите по български език и литература. Тя ще бъде полезна за всички, които проявяват интерес към проблемите на езиковата култура.

Автор: Кирил Димчев.
Издадена: 1998 година.
Издателство: Сиела.
Корица: Мека.
Страници: 288.
ISBN: 9546491322.
Тегло: 318 гр.
Размери: 140 мм х 200 мм х 17 мм.

Коментари

Свързани продукти

ОБУЧЕНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАТО СИСТЕМА - КИРИЛ ДИМЧЕВ - СИЕЛА ОБУЧЕНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАТО СИСТЕМА - КИРИЛ ДИМЧЕВ - СИЕЛА