Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Neopharm  »  НЕОРОЗАЛ М табл. 10 мг. * 30

НЕОРОЗАЛ М табл. 10 мг. * 30

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 89762 Добави в любими
14.40 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

1. КАКВО Е NEOROSAL M

NEOROSAL M е таблетна форма на витамин В2 (рибофлавин) и съдържа 30 броя тъмно-жълти таблетки, опаковани в блистери с непрозрачно млечно-бяло PVC фолио, поради силната фоточувствителност на продукта.

NEOROSAL M е хранителна добавка.

2. КАК ДЕЙСТВА NEOROSAL M

NEOROSAL M доставя на организма витамин В2 (рибофлавин), който играе ключова роля в човешкия организъм. Витамин В2 е част от ензимна система, която отговаря за разграждането и усвояването на въглехидратите и аминокиселините и има изключително важна роля за растежа на тялото, тъканите и клетките.

Витамин В2 е особено важен за кожата и лигавиците, тъй като техните клетки се размножават и растат през целия живот. Кожата на лицето и лигавиците на устната кухина и очите са особено чувствителни към липсата на витамин В2, затова и неговия недостиг се изразява със симптоми засягащи главно тези участъци - зачервено гърло, оток на лигавицата на устата и езика, конюнктивит, рагади на устните, екземи, болки и кръвоизливи в очите, умора без видима причина.

Витамин В2 изпълнява следните функции в човешкия организъм:

- Поддържа кожата и лигавиците здрави и еластични;

- Подобрява растежа, еластичността и здравината на косата и ноктите;

- Допринася за елиминиране на възпалителните процеси по кожата на лицето, устните и езика;

- Действа ползотворно на зрението и облекчава умората на очите;

- Участва активно в оздравителните процеси на кожата.

3. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NEOROSAL M

Не взимайте NEOROSAL M ако някога сте получавали алергична реакция към Витамин В2 или към някоя от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

4. КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NEOROSAL M

Рибофлавинът е водноразтворим и не се задържа в организма, затова той не е токсичен при прием през устата. Витамин В2 не се разтваря лесно в стомашно-чревния тракт, което затруднява усвояването му в големи количества, при преминаването му през стомаха и червата. Дори приемането на високи дози  витамин В2 в продължение на месеци ( 3 месеца) не води до поява и на минимални странични ефекти. Излишните количества рибофлавин се отделят от бъбреците в непроменен вид, чрез урината.

5. КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEOROSAL M

Обикновено NEOROSAL M  се приема веднъж дневно в дози, зависимост от индивидуалните потребности. В случай, че Вашият лекар не е препоръчал друго, се приема по 1 таблетка веднъж дневно.

6. СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте препарата на сухо място, без пряк достъп до слънчева светлина.

7. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Множество клинични проучвания са доказали, че витамин В2 е особено ефикасен в комбинираната терапия на следните заболявания:

7.1 Акне-розацея

- Ускорява възстановителните процеси в кожата;

- Подобрява връзките между влакната на кожата, като по този начин я заздравява и не допуска разширяване на намиращите се в нея кръвоносни съдове. Предотвратява дегенерацията на кожния матрикс;

- Потиска образуването на пъпки и пустули, като модулира имунния отговор срещу бактериалната инфекция.

7.2 Екзема

- Витамин В2 притежава противовъзпалително действие, което е особено добре изразено в кожата и е от ключово значение за трайното излекуване на екземата;

- Заздравява връзките между колагеновите влакна и кръвоносните съдове на кожата и намалява ексудата (секрецията) на екземната повърхност;

- При пациенти със себорейна екзема потребностите от витамин В2 за по-големи, поради затрудненото му усвояване следствие на съпътстващи увреждания в други органи и системи (храносмилателна и нервна система).

7.3 Фотодерматит

- Витамин В2 има фотопротективно (слънцезащитно) действие, като участва в образуването на естествения филм на кожата, който я предпазва от ултравиолетовата радиация.

Коментари

Свързани продукти

НЕОРОЗАЛ М табл. 10 мг. * 30 НЕОРОЗАЛ М табл. 10 мг. * 30
14.40 лв