Назад  |   Начало  »  Книги  »  Правна литература  »  СИЕЛА  »  НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАВЕТИ - ВЕНЦИСЛАВ Л. ПЕТРОВ

НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАВЕТИ - ВЕНЦИСЛАВ Л. ПЕТРОВ

Назад към Правна литература
Арт.№: 128501 Добави в любими
23.90 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАВЕТИ - ВЕНЦИСЛАВ Л. ПЕТРОВ - СИЕЛА

Наследството е съвкупност от задължения и права. В практиката и теорията има редица проблеми, които са свързани с лицата, които отговарят за задълженията на починалия, с реда на погасяване на кредитите и с обезпеченията.
Освен с дълговете, наследникът е обременен със задължения, произтичащи от извършените от наследодателя завети. Те обаче не се придобиват чрез наследяване, а възникват за първи път в патримониума на наследника. Отговорността на наследника към заветниците и към кредиторите се подчинява на едни и същи правила и това налага съвместното им разглеждане.
Целта на изследването е да се изведе концепция за приемството в задълженията на починалото лице и за удостоверяване на кредиторите. В нея, въпреки различния правопораждащ състав, следва да намери място и отговорността за заветите, извършени от същото лице. Има няколко причини: идентичността на лицата в двете хипотези; правилата за удовлетворяване на заветниците и кредиторите; конкуренцията между тях е една и съща.
В първа глава е направен сравнителноправен анализ на приемството в дълг по повод на смърт и е извършена съпоставка с други способи за прехвърляне на задължения. В Глава II е разгледан въпросът кои задължения са наследими и кои - не. Трета глава е посветена на лицата, които отговарят за дълговете на наследодателя и основанието, на което носят тази отговорност. Четвърта глава разглежда последиците на наследяването на задълженията – неопосреденото преминаване на дълга към наследниците; промяната в някои елементи на правоотношението и запазването на други и т.н. Изследвани са видовете отговорности - разделна и солидарна; неограничена и ограничена.

Издател: Сиела
Година на издаване: 2020
Брой страници: 459
Език: български
Корици: меки
Размери: 13x20
Тегло: 398 грама
ISBN: 9789542831587

Коментари

Свързани продукти

НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАВЕТИ - ВЕНЦИСЛАВ Л. ПЕТРОВ НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАВЕТИ - ВЕНЦИСЛАВ Л. ПЕТРОВ
23.90 лв