Назад  |   Начало  »  Бижута  »  ДРУГИ БИЖУТА  »  Нанизи  »  Внос от Китай  »  Наниз естествени камъни чипс 8-12 мм ~90 см ЛАЗУРИТ

Наниз естествени камъни чипс 8-12 мм ~90 см ЛАЗУРИТ

Назад към Нанизи
Арт.№: 65996 Добави в любими
7.77 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Наниз от неоформени парченца ЛАЗУРИТ (ЛАПИС ЛАЗУЛИ). Комбинирайте интересни форми за свеж, летен комплект бижута заедно с метални елементи в златисто, или кристали в игриви цветове. Подчертайте красотата му с чипс от тъмен ЦИТРИН или РУТИЛОВ КВАРЦ.

 Вид  наниз мъниста
 Материал  естествен камък
 Форма  чипс
 Стил  ЛАЗУРИТ
 Размер  8~12 мм
 Връзка чиле  връзка

Поезията, която струи от този син камък, е инициирала редица великолепни епитети като "лазурно небе" или "царско синьо". Той се различава от другите скъпоценни камъни, защото е съставен от няколко минерала. Това са содалит, калцит и пирит. Содалитът представлява синята част, калцитът е бял, а пиритът проблясва като злато.ЛАЗУРИТ - Дълбоките сини нюанси на Лазурита са символ на царственост, достойнство, божественост и сила от древни времена до наши дни. В близкия изток камъкът е бил познат и като сапфир. Най-високо е оценяван тъмносиния и виолетовия лазурит, който е един от най-скъпите полускъпоценни камъни. Той е петия камък украсяващ нагръдника на еврейските върховни свещеници и е използван често за изработка на ритуални предмети и символи на властта. Стрит на прах Лазурита служи като пигмент за създаване на скъпата синя боя наречена ултрамарин. Лазурита е камък на интелекта свързва се с третото око и гърлената чакра, а най-ярко сините екземпляри кореспондират с коронната чакра. Той е владетел на мъдростта и словото. Той ни напомня за силата на думите и помага за ясна комуникация на истината. Идеален е за представители на властта, служители на закона, адвокати, журналисти или психолози, тъй като стимулира справедливостта и добрата преценка в практическия свят. Помага на интелектуалния анализ и засилва паметта и жаждата за знание. Владеейки комуникацията, той е камък на приятелството и хармонията във взаимоотношенията. Лазурит в дома ще помогне на семейства с буйни тинейджъри или деца болни от аутизъм. Лазурита е и камък на славата, който ще донесе популярност на тези, които го носят. В професионално отношение привлича повишение и трайно признание. В духовно има повдигащо съзнанието въздействие. Ако се носи по-близо до коронната чакра, например под формата на обици или аксесоари за коса може да стимулира духовни преживявания и прозрения. Като гердан около врата и близо до сърцето ще стимулира духовната искреност и комуникацията с вътрешния аз. В медицински аспект може да окаже помощ при проблеми с гърлото, гласните струни, ушите и очите. Полезен е за хора с умствени разстройства и хора, които страдат от често главоболие, болки в кръста и схващания. Въздейства благоприятно върху нервната система, щитовидната жлеза, кръвообращението и сърдечната функция.

Коментари

Свързани продукти

Наниз естествени камъни чипс 8-12 мм ~90 см ЛАЗУРИТ Наниз естествени камъни чипс 8-12 мм ~90 см ЛАЗУРИТ
7.77 лв