Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  BLACK FLAMINGO  »  НАЙ-СЕТНЕ КРАЙ - ПЕТЕР ТУРИНИ, БЛЕК ФЛАМИНГО

НАЙ-СЕТНЕ КРАЙ - ПЕТЕР ТУРИНИ, БЛЕК ФЛАМИНГО

Назад към Художествена литература
Арт.№: 43061 Добави в любими
15.20 лв 16.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Най-сетне край – Петер Турини

ISBN: 9789542915010
Година на издаване: 2010
Език: български
Корици: меки
Страници: 247

Всички пиеси на Петер Турини са свързани с описанието на самотата на човека. Самотен е онзи, който си мисли, че може да победи живота, самотен е човекът, който се радва на старите филми, самотен е слепецът на върха на планината, самотна е майката, пренебрегвана от сина си, самотно е момичето, което не съзнава дори, че убива детето си, самотен е човекът, който не може да бъде разбран и дори престава да говори, самотно е момчето, което бяга на сметището.

Всички тези самотници обаче имат нещо общо и това е, че все пак търсят сродна душа, и ако не намерят някой, с който да си споделят самотата им остава само да се провикната като Тарзан, а техният крясък всъщност е вик от отчаяние.

Петер Турини е австрийски писател и драматург. Автор е на есета стихотворения, филмови сценарии и над 30 пиеси. Носител е на множество театрални и литературни награди. Едни от основните мотиви в неговото творчество са пренебрегваните възрастни хора, уязвимото младо поколение и проблемите на социалните и расови малцинства.

 

Коментари

Свързани продукти

НАЙ-СЕТНЕ КРАЙ - ПЕТЕР ТУРИНИ, БЛЕК ФЛАМИНГО НАЙ-СЕТНЕ КРАЙ - ПЕТЕР ТУРИНИ, БЛЕК ФЛАМИНГО
15.20 лв 16.00 лв