Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за окултизъм  »  ИК ШАМБАЛА  »  МЪДРОСТТА НА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА, ШАМБАЛА

МЪДРОСТТА НА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА, ШАМБАЛА

Назад към Книги за окултизъм
Арт.№: 225 Добави в любими
12.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Мъдростта на йога - Свами Вивекананда

ISNB: 9789543191345
Година на издаване: 2010
Език: български
Корици: меки
Страници: 288

Основната идея при създаването на сборникът с беседи е да се обяснят практиките на Раджа Йога, Карма, Джняна и Бхакти.
Съвременната йога започва своята история през 1893 година, след участието на Свами Вивекананда в заседанието на Световният парламент на религиите, проведено в Чикаго. По време на форума, американската аудитория е силно впечатлена от индийската духовност, която Вивеканаднда им демонстрира. След като пътят вече е прокаран, множество духовни учители започват да пропагандират древните учения, като интересът днес е все така силен, както е бил и в миналото.
За практикуването на Карма Йога не е нужно да се вярва в някакъв Бог. Просто трябва да се изучат техниките и начините на работа, както и да се разбере как въздейства кармата на всеки човек. Със запознаването с правилният начин на работа, човек получава възможност за постигане на доста значими резултати.
Бхакти Йогата от своя страна е символ на любовта и целта и е да даде на хората духовната свобода, то която имат нужда. Свами Вивекананда обяснява, че за да се постигне определено съзряване в духовен аспект, човек трябва да извърви пътя към вникването в Ишвара, да намери себе си и да открие духовния си водач. Така се достига до висшата форма на любов, постига се силата на мантрата ОМ и всъщност до формата на абсолютната свобода.

Коментари

Свързани продукти

МЪДРОСТТА НА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА, ШАМБАЛА МЪДРОСТТА НА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА, ШАМБАЛА
12.00 лв