Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  ИК ЖАНЕТ 45  »  МОМИЧЕТО НА ХЛАДИЛНИКА - ЕТГАР КЕРЕТ, ИК ЖАНЕТ 45

МОМИЧЕТО НА ХЛАДИЛНИКА - ЕТГАР КЕРЕТ, ИК ЖАНЕТ 45

Назад към Художествена литература
Арт.№: 1997 Добави в любими
12.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Момичето на хладилника - Етгар Керет

SBN: 9789544917258
Година на издаване: 2011
Език: български 
Корици: меки 
Страници: 160

"Светът несъмнено е на ръба и никъде това не е по-явно, отколкото в Израел, където събитията се дърпат, зъбят, ритат и мятат насам-натам на ръба на правдоподобността като необязден жребец с развяна грива вече 2000 години, без изгледи скоро да се укротят. Подобно на малцина преди него, изключително популярният израелски разказвач Етгар Керет сега успява поне за момент да улови, оседлае и яхне този древен лудуващ звяр."

                                                                                                                                   (The Guardian)

Момичето на хладилника (2004г.) е вторият сборник на Етгар Керет, който излиза на български език. Съдържа преговор за българските читатели и един специален разказ посвещение, който епредшественик на 45 кошмарни и комични истории. Разкрити са неподозирани детайли за мравоядите и хората, за успокояващото бръснене с топла вода и неговата връзка с авторските песни, за смъртта преведена на чужди езици, за бащите, сънищата, депресията и други... Всички събития водят до извода, че: "Има два типа хора: едните обичат да спят до стени, а другите – до хора, които ги избутват от леглата."

Етгар Керет е най-четеният автор в затворите на Израел. Има издадени 5 сборника с разкази, публикувани в повече от 35 страни. Създава комикси, пише сценарии и публикации за едни от най-известните медии в света. 

Малка част от неговите отличия са: Отличие от Централната градска библиотека на Санкт Петербург за "Най-добър чуждестранен писател" , "Кавалерска степен на Ордена на литературата и изкуствата на Франция", награда "Златна камера – Кан 2007" г. и много други.

Коментари

Свързани продукти

МОМИЧЕТО НА ХЛАДИЛНИКА - ЕТГАР КЕРЕТ, ИК ЖАНЕТ 45 МОМИЧЕТО НА ХЛАДИЛНИКА - ЕТГАР КЕРЕТ, ИК ЖАНЕТ 45
12.00 лв