Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за окултизъм  »  ИК ХЕРМЕС  »  МОЗЪКЪТ РАЗКРИВА - ВИЛАЯНУР РАМАЧАНДРАН - ХЕРМЕС

МОЗЪКЪТ РАЗКРИВА - ВИЛАЯНУР РАМАЧАНДРАН - ХЕРМЕС

Назад към Книги за окултизъм
Арт.№: 95226 Добави в любими
19.95 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

МОЗЪКЪТ РАЗКРИВА - ВИЛАЯНУР РАМАЧАНДРАН - ХЕРМЕС

Вилаянур Рамачандран твърди, че до този момент е разкрита само една малка част от това, което има да узнае човешкият мозък. Но все пак, скромните ни открития са по-вълнуващи от която и да е книга за Шерлок Холмс. По негово мнение новите идеи и технологии ще бъдат удивителни и разтърсващи, но и едновременно с това ще смиряват и възвисяват нашия дух. Тезата, че често фактите са по-странни дори от измислица, важи с пълна сила за функционирането на човешкия мозък. В книгата си Рамачандран се надява да предаде поне част от удивлението и страхопочитанието, което той и колегите му изпитват през дългогодишната си работа, докато слой след слой разбулват загадъчната връзка между тялото и ума.
В труда си "Мозъкът разкрива" Вилаянур Рамачадан анализира необикновени случаи от практиката си - от проявата на редки състояния като синдром на Капгра и афазия на Брока, до пациенти с извънтелесни преживявания или фантомни крайници. С ясно изразено предпочитание към необичайните методи, той провежда прецизно "разследване", за да се добере до ценни факти за механизмите на мозъка и да намери ключ към лечението на пациента, който понякога се оказва изключително простичък. В книгата си Рамачандран не само гради новаторски теории, но и поставя важни въпроси, свързани със същността на човека: Как той възприема света? Какво представлява връзката тяло - ум? От какво се определя половата идентичност? Какво е съзнанието? Как могат да се обяснят особеностите, присъщи на човека - творчество, език, метафора, самосъзнание и дори религиозна чувствителност?
Вилаянур Рамачандран е директор на Изследователския център за висша нервна дейност и професор по психология и неврофизиология в Калифорнийския университет в Сан Диего. Неговата кариера започва с изследвания на зрителните възприятия, но след това диапазонът на научните му интереси се разширява. Огромен е приносът му в развитието на невроестетиката. Ричард Докинс го нарича "Марко Поло в невронауката". Рамачандран е в списъка на 100-те най-влиятелни личности на света на списание "Тайм".

Автор: Вилаянур Рамачандран.
Издадена: 2018 година.
Издателство: Хермес.
Страници: 416.
Размери: 14 / 21 см.
Корица: Мека.
ISBN: 9789542617792.
Тегло: 500 гр.

Коментари

Свързани продукти

МОЗЪКЪТ РАЗКРИВА - ВИЛАЯНУР РАМАЧАНДРАН - ХЕРМЕС МОЗЪКЪТ РАЗКРИВА - ВИЛАЯНУР РАМАЧАНДРАН - ХЕРМЕС
19.95 лв