Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за приложна психология  »  ИК ШАМБАЛА  »  МИТРА И ЗАРАТУСТРА - ШАРЛ ОТРАН, ШАМБАЛА

МИТРА И ЗАРАТУСТРА - ШАРЛ ОТРАН, ШАМБАЛА

Назад към Книги за приложна психология
Арт.№: 223 Добави в любими
12.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Митра и Заратустра - В търсене на християнската предистория - Шарл Отран

ISBN: 9789543190744
Година на издаване: 1998
Език: български
Корици: меки
Страници: 300

Зороастризъм – една от най-красивите и чисти системи на древния свят. По морал и възвишеност тази религия е сравнима с християнството и будизма.
В основата на тази система стои изсконната борба между доброто (в лицето на Ормузд) и на злото (представлявано от Ахриман). С всяко престъпно деяние се увеличава силата на злото, а благородните действия доближават хората до царството на Ормузд. Принципи на зороастризмът са добрата дума, добрата мисъл и доброто дело.
И тук съществува идеята за Спасителят, но той се нарича Саошянт. Той трябва да се появи след Края на Времето и да изповяда всички живи и мъртви, преди да се изправят пред Страшния съд. След това идва Царството на Доброто, което превръща тази религия във надежда за хората. Зороастризмът е оказал огромно влияние върху сформирането на християнството и се счита, че това е една от най-великите религии в историята на човечеството.

Коментари

Свързани продукти

МИТРА И ЗАРАТУСТРА - ШАРЛ ОТРАН, ШАМБАЛА МИТРА И ЗАРАТУСТРА - ШАРЛ ОТРАН, ШАМБАЛА
12.00 лв