Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  МИНИАТЮРИСТЪТ - ДЖЕСИ БЪРТЪН - СИЕЛА

МИНИАТЮРИСТЪТ - ДЖЕСИ БЪРТЪН - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 45144 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

МИНИАТЮРИСТЪТ - ДЖЕСИ БЪРТЪН - СИЕЛА

През 1686 г. в един свеж есенен ден в Амстердам осемнадесетгодишното момиче Нела Оортман пристига, за да стане съпруга на Йоханес Бранд, заможен търговец. Новият й дом, макар и великолепен, не излъчва гостоприемство. Това убива надеждата й за щастлив брак. Любезен, но дистанциран, Йоханес е силно отдаден на работата си. Той поверява съпругата си на своята сестра Марин, която се оказва доста рязка и властна.

Необичайният сватбен подарък, който Йоханес й подарява - стъклена витрина копие на дома им - променя света на Нела. Тя отива при миниатюрист, който да й помогне да обзаведе подаръка си. По неочакван начин произведенията на този потаен и загадъчен майстор, копират действителността. Малките фигурки, обитаващи миниатюрата, постепенно се превръщат в образи от реалността, сякаш отразяващи се в огледало.

С помощта на подаръка Нела успява да надникне в семейство Бранд и техния свят. Набожно затворено общество, което се управлява от златото и потисническите догми на религията. В него всеки различен е заплаха. Дори и Йоханес, който е богат мъж, не е в безопасност. Един ли е само човекът, който вижда грозящата ги участ? Миниатюристът ли е този, който ще ги спаси, или точно той е техният унищожител?

Издателство: Сиела.
Автор: Джеси Бъртън.
Преводач: Ана Лулчева.
Издадена: ноември 2014 г.
Корица: мека.
Страници: 436.
Размери: 14 х 21 см.
ISBN:978-954-28-1620-1.
Тегло: 547 грама.

Коментари

Свързани продукти

МИНИАТЮРИСТЪТ - ДЖЕСИ БЪРТЪН - СИЕЛА МИНИАТЮРИСТЪТ - ДЖЕСИ БЪРТЪН - СИЕЛА