Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  МЕНГЕЛЕ АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА - ДЕЙВИД МАРУЕЛ - СИЕЛА

МЕНГЕЛЕ АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА - ДЕЙВИД МАРУЕЛ - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 131915 Добави в любими
17.90 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

МЕНГЕЛЕ АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА - ДЕЙВИД МАРУЕЛ - СИЕЛА

Йозеф Менгеле е може би най-прочутият военнопрестъпник за всички времена. Превърнат е в символ на безмилостната ефективност и жестокост на нацистката идеология, заради разкритията за чудовищните му експерименти в Аушвиц. Менгеле посреща пристигащите влакове на перона на концлагера и решава на място кой да живее и кой да умре в газовите камери. Разпорежда извършването на немислими жестокости с подбрани лагерници, включително и с деца.
Дейвид Дж. Маруел е бил на ръководна длъжност в Службата за специални разследвания към Министерството на правосъдието на САЩ, където се е разглеждал случая "Менгеле". В биографията си той проследява детайлно неговият живот - образование, научни интереси преди войната, проследява участието му във военни действия със SS инвазия "Викинг", отговорна за масови кланета, назначаването му в Аушвиц на ръководен пост и успешното му бягство след капитулацията на Германия.
Маруел проследява живота на Менгеле в Южна Америка, контактите му с Айхман, както и с други нацистки престъпници, успели да избегнат правосъдието. Следи отношенията с близките му и най-вече със сина му. Дейвид Дж. Маруел е част от екипа, изследващ предполагаемите останки на Менгеле, които са открити в гробище в Бразилия. Описва изчерпателно всички изследвания, които трябва да докажат, че дългото търсене на Ангела на смъртта е завършило.

Автор: Дейвид Маруел

Издателство: Сиела

ISBN: 9789542832706

Година на издаване: 2020 г.

Корица: мека

Страници: 416

Формат: 70/100/16

Език: български

Коментари

Свързани продукти

МЕНГЕЛЕ АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА - ДЕЙВИД МАРУЕЛ - СИЕЛА МЕНГЕЛЕ АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА - ДЕЙВИД МАРУЕЛ - СИЕЛА
17.90 лв