Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60 таблетки

МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60 таблетки

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 109263 Добави в любими
34.40 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

 КАЛИВИТА МЕЛАТОНИН таблетки 3 мг. * 60

Повишеният стрес в натовареното ни ежедневие може да отключи нарушения в съня. Адекватното количество сън е физиологично необходимо. За да постигнем това, продуктът Melatonin може да ни бъде от голяма помощ.
В мозъчния ствол има орган от изключителна важност: епифизата. Тази жлеза, благодарение на ефекта на намаляване на светлината, произвежда мелатонин от серотонина, който играе важна роля в поддържането на нормалния цикъл сън-бодрост.
При намаляване количеството на естествена светлина, мелатониновата продукция се засилва, което осигурява физиологично задоволителна почивка на тялото ни. Мелатонин произлиза от гръцката дума melas, означаваща черен, което загатва, че той се произвежда само на тъмно. Мелатонинът е важен не само за човешкия организъм. Мигриращите птици се събират през есента благодарение на ефектите на това вещество; то регулира растежа на козината при животните (зимна козина) и хибернацията при някои видове.
Нивата на мелатонин в тялото се променят според различните ритми. Има вид дневен ритъм, свързан със слънчевата светлина, и сезонен ритъм, който следва продължителността на деня. Нивата на мелатонин през нощта могат да са десет пъти по-големи от дневните.
Равновесието може да се наруши, особено при хора, чиято работа го изисква (работа на смени), или които често летят през различни часови зони. Заспиващите трудно често прибягват към синтетични лекарства; все пак решението за тях би било просто да добавят естествено вещество, произвеждано от тялото ни. За разлика от синтетичните приспивателни, Melatonin гарантира, че ще се събудим отпочинали.
Важно е да се отбележи, че производството на мелатонин намалява и с напредването на възрастта, ето защо добавянето му може да помогне при някои случаи на нарушения в съня при възрастни хора.
Човешкото тяло функционира най-добре, ако е осигурен правилен цикъл сън-бодрост. Подпомагайки задоволителния сън и отдих, Melatonin може да допринесе за нормалното функциониране на имунната система, както и да регулира кръвното налягане и телесната температура.
Мелатонин не трябва да се взема непрекъснато, а трябва да се правят паузи. Приемът му трябва да е съобразен с индивидуалните потребности на индивида.

Активни съставки в 1 таблетка:

  • Мелатонин - 3.00 mg.

Начин на употреба:
По 1-2 таблетки на ден, преди сън или по лекарско предписание.

Внимание!
-  Не превишавайте препоръчаната дневна доза!
-  Melatonin трябва да се взема половин час преди лягане. Тъй като може да повлияе способността за съсредоточаване, шофирането и боравенето с машини трябва да се избягват.
-  В случай на сериозни нарушения на съня или известни поражения на нервната система, преди приемането на продукта потърсете медицинска помощ!

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 60 таблетки.

Производител: CALIVITA INTERNATIONAL, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60 таблетки МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60 таблетки
34.40 лв