Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  СУОНСЪН МЕЛАТОНИН капсули 3 мг. * 60

МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60капсули, СУОНСЪН

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51085 Добави в любими
10.49 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН МЕЛАТОНИН капсули 3 мг. * 60

Безсънието оказва изключително голямо негативно влияние върху здравето на хората. Този факт се потвърждава от все повече научни доказателства. Хранителната добавка на Суонсън Мелатонин съдържа хормона, който допринася за контрола на циркадния (нощно-дневен) биологичен ритъм на човешкото тяло. Приемът на малки количества мелатонин помага за регулиране на съня. В същото време предоставя на организма изключително силна противовъзпалителна и антиоксидантна подкрепа. Хранителната добавка не предизвиква зависимост. Повлиява благоприятно по-бързото заспиване. Няма страничните ефекти, които са много често срещано явление при прием на различни силни медикаменти за безсъние.
Мелатонинът се синтезира от хипофизната жлеза в централната нервна система със започването на нощта и намаляващите слънчеви лъчи. Той се класифицира като неврохормон. Производството му се потиска при излагане на светлина. В съвременния свят през нощта има множество източници на светлина, което затруднява синтеза на оптимални нива мелатонин. Това, от своя страна, влияе върху качеството и продължителността на съня. Приемът на хормона под формата на хранителна добавка е начин за осигуряване на по-високи нива от него преди заспиване. Липсата на качествен и спокоен сън, както и нарушения режим на сън, се свързват с преждевременно остаряване и много здравословни проблеми. Хората, които работят на смени (включително и нощна), както и тези, страдащи от отпадналост и умора след продължително пътуване със самолет (т.нар. jet lag) по-често се оплакват от нарушения на циркадния ритъм. При тях суплементирането с мелатонин може да намали времето, необходимо за заспиване.
Мелатонинът, също така, притежава общи противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Заради тези свои качества той може да помогне на хора, страдащи от възпалителни състояния или подложени на високи нива на оксидативен стрес. Проучват се неговите ползи и в борбата с раковите заболявания (най-вече рак на гърдата).

Научно доказано е, че мелатонинът е много ефективен за:

 • Подобряване качеството на съня;
 • Облекчаване на симптомите при пътуване със самолет;
 • Справяне с епизоди на инсомния;
 • Понижаване на кръвното налягане;
 • Подобряване здравето на сърдечно-съдовата система (посредством намаляване нивата на триглицериди в кръвта);
 • Подобряване на кръвопотока;
 • Редуциране на честота на проявяване на стомашни язви;
 • Ограничаване на симптомите на ГЕРБ (гастро-езофагиален рефлукс) и киселини в стомаха;
 • Намаляване на интраокулярното налягане в очите (което подобрява зрението);
 • Увеличаване нивата на антиоксидантни ензими в организма;
 • Засилване на паметта и концентрацията;
 • Подобряване на инсулиновата чувствителност.

Мелатонинът, може, също така да подобри настроението, да намали симптомите на шум в ушите и да подпомогне загубата на телесни мазнини.

С напредване на възрастта, човешкият организъм произвежда все по-малки количества мелатонин. Депресията също се свързва с понижени нива на хормона. Ето защо по-възрастните хора определено могат да се възползват от предимствата на тази хранителна добавка на Суонсън.
Доказано е, че ефективните дози мелатонин варират от 0,5 мг до 3 - 5 мг. Хората, които нямат сериозни проблеми със съня, е достатъчно да приемат 1 мг. от хормона. Приемът на хранителната добавка Мелатонин на Суонсън не намалява възможностите на човешкия организъм за естествено производство на хормона. Продуктът не предизвиква зависимост и не е токсичен.

Съдържание в 1 капсула: 

 • Мелатонин - 3 мг *.

* Дневната стойност не е установена.

Други съставки: оризово брашно, желатин.

Начин на употреба: Една капсула половин час преди лягане, с вода.

Важно!
Мелатонинът може да предизвика сънливост. Не трябва да шофирате или да работите с тежка техника след прием. Не вземайте продукта, ако сте бременна или кърмите, имате автоимунно заболяване или депресивно разстройство, или сте под 16-годишна възраст.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Да не се използва от лица под 16 години.
Не употребявайте като заместител на разнообразното хранене.

Съхранение: на недостъпно за деца място.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Swanson Health Products.

Коментари

Свързани продукти

МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60капсули, СУОНСЪН МЕЛАТОНИН 3 мг. * 60капсули, СУОНСЪН
10.49 лв