Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  BLACK FLAMINGO  »  МЕЖДУ ИДЕОЛОГИИТЕ И ХЕДОНИЗМА. ТЕАТЪРЪТ В НАЧАЛОТО НА НОВИЯ ВЕК - ВИОЛЕТА ДЕЧЕВА, БЛЕК ФЛАМИНГО

МЕЖДУ ИДЕОЛОГИИТЕ И ХЕДОНИЗМА. ТЕАТЪРЪТ В НАЧАЛОТО НА НОВИЯ ВЕК - ВИОЛЕТА ДЕЧЕВА, БЛЕК ФЛАМИНГО

Назад към Художествена литература
Арт.№: 43062 Добави в любими
16.15 лв 17.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Между идеологиите и хедонизма – Театърът в началото на новия век – Виолета Дечева

ISBN: 9789542915454
Година на издаване: 2013
Език: български
Корици: меки
Страници: 511

В културата на консумацията зрителят е подложен всекидневно на безкрайна верига от изкушения. Медиите, компютрите, киното, новият дигитален свят му предлагат скрити и открити идеологии и митове – на щастието, на просперитета, на вечната младост и пр. Изкушенията се сменят на пазара с невероятна скорост, произвеждайки следващите. Самата скорост създава удоволствие от движението, насладата от едно вечно настояще, предвкусващо бъдещето настояще на следващото изкушение. С други думи, глобализащата се индустрия на изкушенията за щастлив живот произвежда хедонистичен и пасивен зрител, очакващ от театъра да му предложи следващата доза изкушения. В зависимост от собствената си театрална памет и култура в различните страни театралите осмислят по различен начин тези дълбоки културни промени и търсят свой отговор на въпросите, пред които те се изправят:

Какъв е театърът на новия век? Какви са драмите му? Какви са функциите му? Защо все още човек отива на театър в един дрогиран от медии свят? Защо обществото се нуждае от театър? От какъв театър се нуждае? Как се променя езикът му? Кои са невралгиите и обсесиите му? Какви са съпротивите и копнежите му? Кои са героите му и конфликтите му? Къде минават границите към другите изкуства?

Виолета Дечева е доктор на изкуствознанието и професор по театрознание. Тя е критик, историк и изследовател. Била е гост лектор в Чехия, Полша, Германия и др. От 2012 г. е професор в Нов български университет.

Коментари

Свързани продукти

МЕЖДУ ИДЕОЛОГИИТЕ И ХЕДОНИЗМА. ТЕАТЪРЪТ В НАЧАЛОТО НА НОВИЯ ВЕК - ВИОЛЕТА ДЕЧЕВА, БЛЕК ФЛАМИНГО МЕЖДУ ИДЕОЛОГИИТЕ И ХЕДОНИЗМА. ТЕАТЪРЪТ В НАЧАЛОТО НА НОВИЯ ВЕК - ВИОЛЕТА ДЕЧЕВА, БЛЕК ФЛАМИНГО
16.15 лв 17.00 лв