Назад  |   Начало  »  Книги  »  Научнопопулярна литература  »  ИК ШАМБАЛА  »  МЕГАЛИТИТЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО

МЕГАЛИТИТЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО, ШАМБАЛА

Назад към Научнопопулярна литература
Арт.№: 86345 Добави в любими
13.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

МЕГАЛИТИТЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО

Автор: Константинос Марицас.

Издателство: ШАМБАЛА.

Брой страници: 186.

Година: 2018 г.

Корици: меки.

Тегло: 300 гр.

Размери: 14 х 21 см.

"Мегалитите са първото творение на цивилизования човек, създадени в зората на цивилизацията /преди повече от сто хиляди години/. Необходимостта да се създават мегалити се появила в прехода от човека-животно към цивилизован човек....."
/автор: Константинос Марицас/

Константинос Марицас е роден на 29 септември 1957 г. Завършва висше образование със специалност електротехника в „Мецовио“ Атина през 1982 г. Работи като инженер на свободна практика от 1984 г. Автор е на редица книги, една от които е "Мегалитите в миналото и настоящето".

Мегалит е дума с гръцки произход и означава голям камък. С нея са се обозначавали огромни каменни блокове и късове, използвани за изграждане на съоръжения в миналото.

Книгата е едно полезно и завладяващо четиво. Въвежда нов научно обоснован начин на представяне на тези изключително важни паметници на човешката история и култура и възможността за по-добро разбиране за тяхното съществуване. Това произведение ще бъде полезно за всички, които имат интерес към мегалитите, а също и към други подобни паметници от древното минало.
Работата на автора в тази нова насока е отразена в книгата по много завладяващ и научно доказан начин. Не може да не остане незабелязано и включването на мегалити от българските земи, наред със световноизвестните Стоунхендж във Великобритания и тези от Турция, Корея и Америка. Авторът прави опит да открие и изследва огромните древни камъни, тяхната символика и връзката им с духовния свят на техните създатели, а именно древните цивилизациите.

Коментари

Свързани продукти

МЕГАЛИТИТЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО, ШАМБАЛА МЕГАЛИТИТЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО, ШАМБАЛА
13.00 лв